Mi is sok csírát fogyasztunk. Én műanyag levesszűrőben készítem el évek óta. Nagyon jól működik mindenféle maggal. Egyedül a mustármaggal nem volt még eddig szerencsém, de lehet, hogy én vagyok az idétlen.
A gyerekek is szívesen fogyasztják. Még a csípős retekcsírát is a szendvicsben. KitŰnő természetes antibiotikum.
Meghoztátok a kedvem, hálás vagyok érte, délelőtt be is áztattam a hajdinát és a csicseriborsót mert csak ez van itthon. Estére mennek a csiráztatóba, holnap pedig veszek néhány féle magot, majd amit kapok. Majdnem mindet szeretem. Csak a nagyon erőseket nem. :)
Az én családom igazi csíra-rajongó család. Általában salátában, vagy szendvicsben fogyasztjuk őket előszeretettel. Télen gyakrabban esszük, mert a csírával sok anyagot és ásványi anyagot pótolhatunk, ami szükséges a szervezetünk számára, hogy könnyebben megküzdhessen az ilyenkor jellemző fertőző betegségekkel.