Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Csírák, csíráztatás fórum

Csírák, csíráztatás (beszélgetés)


1 2
2014. febr. 16. 07:59

Sziasztok van itt még valaki?


Kezdő vagyok a témában, vettem műanyag emeletes csíráztatót. Elsőnek rukkolát próbálok, tegnap áztattam be a zárt tálkában, ma önteném le róla a vizet, de az egész mintha zselében állna.

A zsázsáról olvastam, hogy normális ez, a rukkolánál is esetleg? Hogyan lehet lemosni róla?


próbáltam már:

- a csíráztató lyukacsos tálkájában, de semmi víz nem csöpög ki

- teaszűrőn - szintén semmi nem csöpög ki


Nagyobb szűrőn meg kiesnek az apróka magok...körülöttük pedig akkor is ott ragadna a zselés cucc...


Segítsetek! :)

41. grizus
2013. jún. 17. 16:03
Szerintem ez a csillagok járásától függ. Van amikor kicsírázik, és van amikor nem. Fene tudja.
2013. jún. 17. 10:57
Hát nekem sem sikerült csíráztatni , pedig edényem is van , és mindent úgy csináltam , ahogy irva van. Szeretném megtudni az igazi módot!4
39. grizus
2013. jún. 17. 02:12
Én még régen próbáltam csíráztatni, beáztattam a búzát aztán jól megrohadt csírázás helyett. Mit rontottam el?
38. hippie_lany (válaszként erre: 37. - Nut Ella)
2013. jún. 16. 23:41
készítettem a csíráztató edényt:) szerintem azért felesleges pénz kiadni!
2013. jún. 16. 17:37

Új vagyok, most gondolkodom a csíráztatáson. :)

Mit kell beszerezni feltétlenül és honnan jó? Konkrét linkeket is várnék... :)))

2013. máj. 25. 09:34

Sziasztok!

Látom kihalt ez a téma:( írok hátha valakinek kedve szottyan beszélgetni a csíráztatásról:)

35. Hmv.
2011. jún. 13. 14:57

Sziasztok!

A témával kapcsolatban van egy bejegyzésem a naplóm 585-ös hozzászólásában.

Ha esetleg érdekel valakit, olvassátok el!

2011. ápr. 16. 09:55
Én se vettem tálat, hanem műanyag szűrőbe teszem a beáztatott magokat és alá kis tálkában vizet úgy hogy ne érjen bele.Mindig sikerül.
2010. márc. 1. 16:40
Igen köszi már értem.
2010. márc. 1. 14:59
Nem földbe kell tenni. A papírtörölköző is jó megoldás, de jobb a csíratál, 900 ft-ért lehet kapni. Az apró magvas csírákat maggal együtt kell enni, nem fogod tudni levágni, ezért nem jó ha földes.
2010. márc. 1. 09:59
Nem jó megoldás ahogy csináltam, egy másik infó szerint.
2010. márc. 1. 07:18

Ide is bemásolom, én még nem vetem csíráztató edényt...

" Pillanatnyilag az ásvány vizes flakont levágtam az alját, kb 3 - 4 cm magasan az aljától. Még nem csináltam ilyent, tehát csak kísérletezem. Pici virág föld az alján, a vízben pár órát áztatott magot beterítetem. Nagyon kevés földet ráterítettem. "

Mustármag megindulóban van, a lenmag is valami lesz. tolja a feje fölött a földet...

Én simán pár cm után szeretném levágni, és nem maggal együtt.

A papírtörölközőre ha tesszük, nedvesen tartjuk, szerintem belekapaszkodik a papír rostba. És onnan válogatjátok ki??

Eléggé új vagyok a témában én is.

29. Ncilány (válaszként erre: 21. - 4ab67f870d)
2010. márc. 1. 07:07
Gyógynövénybltba találtam. De amire az van írva " natúr " és netán a kenyértésztába is tesznek, az is kicsírázik. És nem kaphatott kezelést.. Magvas zsemle és társaira gondoltam...
28. Ncilány (válaszként erre: 16. - Coline)
2010. márc. 1. 07:02
Azon még én is gondolkozom, hogy etetem meg a férjemmel!!
2010. febr. 22. 16:02

Én is szoktam rendszeresen csíráztatni, van ami jól sikerül, de nem minden. Sok múlik a magon is,mert vettem már olyat, amiből alig pát szál kelt ki. Ami mindig jól szokott sikerülni és szeretem is nagyon, az a vörös káposzta és a napraforgó. (Utóbbit magozni kell). Most éppen csicseri borsót hajtatok, majd meglátom milyen lesz és beszámolok. Egyébként ajánlom figyelmetekbe a másik ilyen fórumot is, innen is sokat tanulhattok.

Tudásbázis - Szoktatok -e otthon magokat csíráztatni, mik a tapasztalatok?

2010. febr. 22. 15:30

én is csíráztattam otthon és semmi különleges felszerelés nem kell.

csak a bio csíra és sok figyelem, hogy ki ne száradjon a mag.

nem kell szüretelni, mert magát a magot kell megenni a csírával.

2010. febr. 22. 14:59
2010. febr. 22. 14:47

Ha valaki csíráztat otthon és tud segíteni ?!

Most szeretném kipróbálni!

1 magból csak 1×"szüretelhetek"?

Miket érdemes csíráztatni.."vitaminok, élettani hatások"?

Első körben ennyi!

De ha beszerzek mindent,biztos lesz még kérdés!

Köszönöm,hogy időt szántál rám!

Legyen szép napod!!

2009. ápr. 8. 19:20

Sziasztok!

Oké, hogy egészséges és sok mindenféle vitamint tartalmaznak a magok, de valaki evett már konkrét betegségre csírákat és hatott-e? Van tapasztalat?

Nekem minden reményem bennük van, ma kezdtem, még épp csak áznak a konyhaasztalon.

22. kesanya (válaszként erre: 21. - 4ab67f870d)
2009. márc. 23. 09:34

Szia!

Étkezési csíráztatáshoz nem jók a sima vetőmagok, mert azokat vegyszerekkel kezelik.

Bio/naturboltokban lehet direkt csíráztatáshoz megfelelő magokat kapni!

Ami ízlett a készen vásároltból, olyan magot vegyél, nekem a lucerna, retek, búza jött be legjobban.

Sok sikert!

2009. márc. 23. 08:47
Sziasztok! Biomagot hol lehet kapni? Ha bemegyek egy vetőmagboltba, vagy szupermarketbe, az ott árult vetőmagok nem jók? Bocsi, teljesen kezdő vagyok de lelkes, mert a hét végén készen vettem csíramixet, és nagyon ízlik, csak így elég drága :-((
20. coline (válaszként erre: 19. - Szazala)
2009. márc. 10. 19:22
Az életben is szoktam ilyen csavarokat csinálni, csak legyen aki velem lépést tart!:DDDD Csak azért kérdeztem, hogy érthető volt-e! Egyszerűbb és gyorsabb is volt kérdezni, mint elolvasnom amit írtam!:DDDD
19. szazala (válaszként erre: 18. - Coline)
2009. márc. 10. 19:17
Igen!Két ikerpár egy családban:)!
18. coline (válaszként erre: 17. - Szazala)
2009. márc. 10. 14:01

:DDDDDDDDDDDDD

Ez eszembe sem jutott! Jó ötlet! Amikor újra kezdem akkor lefotózom nektek minden nap!:)

Csak három csiguszom van! Van egy "korosabb" jószág Ő másfél éves 25 centis a háza ő az enyém! És a két kis csiga, ők a csiga ikrek és ők a iker gyerekeimé !;D Érted?:DDDDDDDDDDDDDDD

2009. márc. 10. 10:56

Coline!Megnéztem az adatlapod,hátha van fenn csírás kép,de egészen mást találtam!Még soha nem láttam ilyen csigákat!Mennyi van?Régóta gyűjtöd?


Szerintem én is fogok csíráztatót venni,ha egyszer összefutok vele,de olyan ritkán mozdulok ki a faluból,postán hozatni pedig drágállom,mert többe kerül a postaköltség,mint az edény!


Ha van időd és kedved rakhatnál fel egy képet,a csíráztatódról is 'hogy hogyan dolgozik'?:!

köszi!

16. coline
2009. márc. 7. 18:18

Jaj de jó! Egyre többen jöttök és osztjátok meg a tapasztalatotokat!:)


Szeretnék recept ötleteket kapni! Ti mivel és hogyan adagoljátok be a családnak?


Tényleg erős a zsázsa és a vörös káposzta! :)

2009. márc. 6. 12:39

ja igen még valami.Ha hántolt nem pökölt és sózott hanem natúr napraforgót vesztek,az két nap alatt nagyon fincsi duzzadt és lédús lesz,saliba és szendvicsre is tök jó,nem szabad megvárni hogy bezöldüljön a csírája mert keserű lesz.

A búzacsíránál aza gondom hogy maga a búzaszem és a gyökér tök rágós így ha a csírát akarom enni ki kell szemezgetnem mint Hamupipőkének:)

14. 2d5a00656a (válaszként erre: 6. - Kesanya)
2009. márc. 6. 12:34

Szaiasztok!

Nálunk mindig nő a csíratálban csíra,amik bejöttek:lucerna,brokkoli ,vöröshagyma,fokhagyma,

mungóbab.Ezeket szeretjük.Amiket nem:zsázsa,vöröskáposzta.Lehet hogy csak azért mert erősebb az ízük vagy csípnek.

Az a tapasztalatom,hogy amelyik nem bújik elő egy-két nap alatt az már döglött ,és a többi se jön elő amit a zacsi tartalmaz.

ja és sokkal gyorsabb ha egy-két órát vízbe áztatom.

13. kesanya (válaszként erre: 12. - Coline)
2009. márc. 6. 11:55

Bocs, elírtam a neved...


Szóval teljesen telerakod vízzel az alsó tálkát?

Na, este kihajítom az első próbálkozást, és megpróbálom így, hátha... Köszi!

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook