Győrben hol találok olyan boltot, ahol csíráztatásra alkalmas magot tudok venni? (tudásbázis)
köszi mindent!
Holnap próbálok venni, és akkor nekiállok. Csornai vagyok, itt is volt egy biobolt az áruház aljában. Ma bementem, és elájulva láttam, hogy az egész helyen optika üzlet lett. Szóval már egyáltalán nincs biobolt. Okos optikus néni mondta, hogy mindegy, mert a Rossmannban a szomszédbn mindent megkapok, ami a bioboltban volt. Na persze. Majdnem mindent.
Jaj, itt vagyok, csak főzőcskéztem!
Mondom, hogy nekem mik vannak:
BIOrganik a neve, egy zacskóval a retekcsíra 690 Ft volt, én még nyáron vettem a gárdonyi Öko-bio Expon.
Van még:
zöldborsó (ez nekem nem annyira ízlett)
napraforgó (ez finom, de furcsa szaga van)
görögszéna (ízlett, picit csípős íze van)
lucerna (ez olyan snassz ízetlen volt)
tritikálé (bűűűűn rossz volt, meg se bírtam enni, ha ittál már búzafűlét, na arra hasonlít)
Szóval a retek volt a legjobb. :)
Én Anyácskámtól kaptam egy erre való tálat, de az velem egy idős egyszerű műanyag alátéttel, és pici lyukacskák vannak rajta. Úgy tudom, hogy ha egy nedves anyagra ráteszed, az is jó.
Át kell öblíteni reggel meg este, és pár nap alatt már lehet is enni. :)
Köszi, igazad lehet. Biot keresek, remélem találok valahol.
Ti miben csíráztattok. Speciális csíráztatóedényben, vagy sima műanyagtálban? Érdemes beruházni egy ilyen tálra: Mennyibe kerül kb.?
Na, azt nem tudom.. de ha a retket szereted, akkor vegyél retekmagot, mert isteni finom a csírája!
Egyébként az ilyen Tecsó, meg Auchan előtereiben szokott lenni biobolt, ott lehet kapni. Én sokszor csíráztattam.