Milyen tapasztalatok vannak a csiráztatással és csiraevéssel kapcsolatban? (tudásbázis)
szívesen csíráztatnék, de nem tudom, hogyan kezdjek hozzá
először is: melyik a jobb? a műanyag vagy a kerámia edény?
Kezdő csírázató vagyok, minden tapasztalat, ötlet, recept érdekel.
Továbbá kérdésem: tudja valaki, hogy mi történik, ha többet eszünk belőle naponta?
Sziasztok !
Válaszolva a konkrét betegséges kérdésre : Pl.:a retekcsíra nagyon jó a légúti gyulladásokra!
Én a rédei magokat ajánlanám,nem drágák és bio minősítésük van,ami sok embernek egyre fontosabb..
A Rédei termékeken megtalálható,hogy mire valók,de remélem valakinek örömet okozok vele,ha ide bemásolom :-)
Lucernacsíra: A csíra finom,zsenge ízű növén.Nagyon sok vitamint tartalmaz.(A,B1,B2,C,D,E,H,kén)ásványi anyagokat(kalcium,foszfor,vas,magnézium,kálium,cink,nátrium,mangán,bór).Rostanyaga serkenti az emésztést.Növényi hormon tartalma a női megbetegedések ellen hat.A benne lévő szaponin zsírbontó hatású.
A csíráztatással legyetek türelmesek..ez a mag pl.:7nap alatt csírázik ki!
Sziasztok!
Azontúl,hogy azt mondjátok egészséges, valaki ette-e őket konkrét betegségére és hatott-e?
Én most áztatom őket a konyhában először, minden reményem bennük.
szia! milyen magot csíráztattál?
és hogyan? (nekem 2-3 nap után mindig "megállnak a növésben", nem tudom mi a baj)
Én is a sparban szoktam venni fitt és hagymacsírát. Zsíros vagy vajas kenyéren isteni.
A házi csíráztatáson már én is gondolkodtam, de tovább nem jutottam.
Általában bio boltban, de ép pl. a Metróban vesze,
Mikor melyik tetszik meg azt vezsem, Áltléában brokkolis mindig van itthon, de van fitt csira, az vegyes, feruárban szeretem a retekcsirát, de nagyon sok féle van:)
Szia!
Én eddig a Sparban és a Tescoban láttam, a salátarészlegen. Én még csak búzát és retket ettem, a búza édeskés, mint a zsenge zöldborsó, a retek meg pont olyan, mint a retek :) Állítólag a hagyma is nagyon finom! De szerintem egyik sem lehet rossz.
Sziasztok!
Hol,melyik boltban lehet kapni csírákat??
Én még sosem ettem,melyiket ajánljátok előszőrre megkostólni??
Szia Krena, ;)
Hát..., akkor ez lehetet az oka, mert majdnem a fél dobozzal befaltam :))) Köszi, tanulok tanulok, hát majd, csak lassan rá jövök a dolgokra : )))
Igen, van :) Bár én még nem vettem.
Amúgy sok dolgra lehet használni. Salátába, túrókrémbe, vajkrémbe, szendvicsre. Körethez keverve (rizs, párolt zöldségek). Van, aki levesbe is tesz. De pl. a www.csira.hu vagy www.csiramale.hu oldalon sok receptet lehet találni!
igen, itt is lehet csírát kapni
zsázsa, mustár is finom, kicsit csípős
szendvicsre is lehet szórni, és ettem valami vietnámi vagy kínai tekercset, ami sült volt és a töltelékben volt valami csíra, talán szója
Szia Krena, Te már profi vagy, elárulnád, hogyan is fogyasztod, azt tudom, hogy frissen kell, de milyen ételekbe lehet rakni, vagy keverni?
A saláták azok egyértelmüek, de..., hogy még???
Köszi.
Amugy itt nálam, lehet kapni szezonálisan már kész kicsiráztatottat, Mo.-on is van már erre lehetöség???
Köszi a válaszod, megprobálom akkor az elsö csiráztatásomat. HujjjJujjjj : )))
Ha valakinek van még valami más érdekes tapasztalata szivesen fogadom.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kinek és milyen tapasztalata van a SCIENNET-tel kapcsolatban?
- Milyen kapcsolatban vagy a párod családjával?
- Neked milyen a kapcsolatod válás után a gyerkőcöd apujával/anyujával?
- Kinek milyen tapasztalatai vannak a folyékony mosószerekkel kapcsolatosan?
- Milyen egy nárcisztikussal a kapcsolat?