Tejszínes-sajtos csirkemell 1. recept



1 db nagy csirkemell
2 dl főzőtejszín
15-20 dkg füstölt sajt
só
bors
liszt
1-2 db tojás
hagyma és paradicsom
A Tejszínes-sajtos csirkemell 1. elkészítési módja:
Ezt a receptet anyósomtól lestem el, nagyon-nagyon jól főz :) Az alapreceptben nincs hagyma és paradicsom, de nekem úgy jobban ízlik, illetve én a lisztet kihagyom. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük és egy jénai vagy tepsi alját megszórjuk a felével. A csirkelmellet megmossuk, és "lapjával" felvágjuk kb 1cm vastagságú szeletekre. Sózzuk, borsozzuk. Ezután megforgatjuk lisztben és tojásban. A sajtra pakoljuk őket, lehet szorosan is, attól függ, mekkora a tepsi. Majd a tetejére hagyma és paradicsomkarikákat teszünk és a maradék sajttal megszórjuk. Ha maradt tojás, én azt is rá szoktam önteni + tejszínnel meglocsoljuk. Letakarjuk fóliával, előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük :) Mi rizi-bizivel szoktuk enni. Jó étvágyat :)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Gabica1987, 2013. máj. 13. 12:14
A tejszínes-sajtos csirkemell 1. elkészítési módja és hozzávalói.