Tejszínes csirkés penne recept
40 perc
A Tejszínes csirkés penne hozzávalói:
1 db nagyobb csirkemell
1 tubus zöldfűszeres vagy medvehagymás sajtkrém
4-5 kocka zöldfűszeres vagy medvehagymás kockasajt
5-6 gerezd fokhagyma
1 kicsi vöröshagyma
10-15 dkg füsölt sajt
2 dl tejszín
1 kis pohár tejföl
só
bors
egy kevés friss petrezselyem
1 csomag penne tészta
A Tejszínes csirkés penne elkészítési módja:
A hagymát felköockázzuk és kevés vajon megdinszteljük. Amíg a hagyma készül, a csirkemellet feldaraboljuk, én összevissza vágom, ahogy sikerül max 1 centis darabokra vagy csíkokra. Rádobjuk a hagymára a csirkét és szép fehérre pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Amikor a csirke már egyenletes, ráöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a sajtokat és a fokhagymát. Egy pár percet még főzhetjük, hogy a hús puhuljon. Közben a petrezselymet is rászórhatjuk. Penne tésztával tálaljuk.
Nagyon laktató, kis mennyiség is bőven elég, de hamar elfogy, nekünk ez kb 4 adag :) Aki akarja, kihagyhatja a füstölt sajtot, de mivel ez csak gazdagítja az ízét, sűrűbbé és laktatóbbá teszik, szerintem lehet bele tenni, de nem kötelező. A tejfölt is a mennyiség növelése miatt írtam hozzá, illetve még kevés tejjel szoktam higítani, de ez kihagyható.
Zöldfűszeres sajtot nehéz találni, én medvehagymásat találtam, de azzal is nagyon finom. Fűszert meg mindenki olyat rak hozzá, amilyet akar :) petrezselyem, oregáno és társaik :)
Aki szereti, tehet hozzá kukoricát vagy gombát :)
Jó étvágyat! :)
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Gabica1987, 2013. máj. 15. 13:07
A tejszínes csirkés penne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.