Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkemelles-kolbászos csavart tészta recept

Csirkemelles-kolbászos csavart tészta recept

A Csirkemelles-kolbászos csavart tészta hozzávalói:
30 dkg csirkemell
20 dkg füstölt kolbász
1 nagyobb fej lilahagyma
Olívaolaj
15 dkg sajtkrém
1 csokor petrezselyem
4 dl húsleves
30 dkg trottore (nagy csavart) tészta
Só, bors
Reszelt sajt a tetejére


A Csirkemelles-kolbászos csavart tészta elkészítési módja:
A tésztát a csomagoláson szereplő utasítások alapján megfőzzük. Leszűrjük, a főzővízből egy pohárral félreteszünk. A tésztát hideg vízzel átöblítjük és 1 ek olajjal átforgatjuk. A csirkemellet felcsíkozzuk, a kolbász héját lehúzzuk, felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk. 2 ek olajon megfuttatjuk, rádobjuk a csirkemellet és a kolbászkarikákat. Addig kevergetjük nagy lángon, míg a hús körbepirul, majd felöntjük az alaplével. Kicsit megsózzuk (a kolbász is sós, óvatosan), alaposan megborsozzuk, időnként megkeverve elfőzzük a lé nagy részét. Belenyomjuk a sajtot, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, megvárjuk, míg a sajtkrém teljesen elolvad. Felöntjük annyi főzővízzel, hogy a kelleténél kicsit több szaft maradjon rajta. Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk. Hozzákeverjük a kész tésztát, átforrósítjuk a raguval. Azonnal, sajttal megszórva kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkemelles-kolbászos csavart tészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook