Tejszínes lencsekrémleves recept
A Tejszínes lencsekrémleves hozzávalói:30 dkg sertéscsont
10 dkg sárgarépa
5 dkg petrezselyemgyökér
15 dkg lencse
6 dkg liszt
6 dkg vaj
2 dkg só
2 dkg hagyma
1 dl főzőtejszín
1 tojás sárgája
1 db zsemle
A Tejszínes lencsekrémleves elkészítési módja:
1,5 liter sós vízben kb. két órát főzzük a csontot és a zöldségeket, majd miután leszűrtük, a lében puhára főzzük az előzőleg beáztatott lencsét. A lisztből és vajból apróra vágott hagymával rántást készítünk, a levesbe öntjük, és jól összeforraljuk, majd botmixerrel óvatosan pépesítjük az egészet. Aki szereti, a csonttal főtt zöldségeket is hozzáteheti. Közben olvasztott vajon megpirítjuk a zsemlekockákat. A tojássárgáját a tejszínbe keverjük, és óvatosan a levesbe öntjük. Tányérokba szedjük a krémlevest, és a zsemlekockákkal díszítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. jan. 2. 12:39
A tejszínes lencsekrémleves elkészítési módja és hozzávalói.