Tejszínes almatorta update módon recept
Szénhidrátszegény
A Tejszínes almatorta update módon hozzávalói:
Piskótatészta:
6 tojás
6 ek zabpehelyliszt
6 ek fruktóz avgy édesítő
pici sütöpor
Töltelék:
1 kg alma
1 dl fehér bor (elhagyható)
5 ek fruktóz vagy édesítő
1 citrom leve (elhagyható)
2 doboz tejszín + habfixáló
A Tejszínes almatorta update módon elkészítési módja:
Elkészítjük a piskótát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a fruktózzal vagy édesítővel, majd belekeverjük a tojássárgáját, a lisztet és a sütőport. 20-25 perc alatt megsül. Vágjuk 3 vagy 4 felé. A töltelékhez a fruktózt forraljuk fel a borban (ha nincs bor, egy pici vízzel) és keverjük el benne a reszelt almát. Néhány perc múlva adjuk hozzá a citrom levét és addig forraljuk, amíg zselészerű nem lesz. Hűtsük ki. A behűtött tejszínt pici fruktózzal vagy édesítővel verjük fel, adjuk hozzá a habfixálót. Keverjük bele a kihűlt almakrémbe, és töltsük meg vele a tortalapokat.
Az almakrémbe lehet keverni darált diót, illetve a tetejére az eredeti recept citrommázat ír, ezt nem szoktam rátenni. A citrommázhoz eredetileg 15 dkg porcukrot össze kell keverni egy fél citrom levével. Talán porédesítővel lehet helyettesíteni a porcukrot.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: Andreana, 2009. szept. 13. 08:40
A tejszínes almatorta update módon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.