Tejfeles halpaprikás recept
A Tejfeles halpaprikás hozzávalói:bármilyen hal,só,zsiradék
1 nagy fej hagyma
pirospaprika
2dl víz
2 dl jó minőségű tejfel,
A Tejfeles halpaprikás elkészítési módja:
Ezt lehet akármilyen fajta halból készíteni, de legjobb kecsegéből, harcsából, vagy süllőből, mert ezeknek alig van csontjuk. Egy kilo halat gondosan tisztítsunk meg; kívül késsel megvakargatván, a belét szedjük ki és daraboljuk fel, azután sózzuk meg s egy lábasba tegyük egy tojásnyi zsírt; a zsírba egy nagy fej apróra vágott vereshagymát és egy kávéskanál szép piros (szegedi) paprikát. Ezeket együtt kavarjuk össze, tegyük a halat a paprikás zsírba és kavarjuk jól össze; azután öntsünk reá két deci vizet és két deci jó tejfelt; ezzel is kavarjuk össze és akkor tegyük "láng - tűzre" egy negyedórára, hogy gyorsan megföljön. Ezután már többé nem szabad kavarni, mert széjjel omlana, pép lenne belőle. Az asztalra jó forrón, hosszú tálban csinosan adjuk fel; úgy, mintha egészben lennének a halak, a levét öntsük alá.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 28. 11:11
A tejfeles halpaprikás elkészítési módja és hozzávalói.