Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Tejfölös-gombás ponty recept

Tejfölös-gombás ponty recept

A Tejfölös-gombás ponty hozzávalói:
1,5 kg ponty
5 dkg vaj
1 kis fej hagyma
1 cs. petrezselyemzöld
1 kanál liszt
2 dl tejföl
15 dkg gomba
1 dl fehér bor, só bors


A Tejfölös-gombás ponty elkészítési módja:
A pontyot lefejtjük a gerinccsontról, feldaraboljuk, és kivajazott tepsibe rakjuk. Ráöntjük a fehérbort, meghintjük a felszeletelt gombával, a finomra vágott hagymával, a petrezselyemzölddel és a törött borssal. Egy kevés vizet aláöntünk, letakarjuk megvajazott sütőpapírral, majd felforraljuk. Utána a sütőben készre pároljuk. Ha megfőtt, ráöntjük a liszttel elhabart tejfölt, és még egyszer felforraljuk. Vajas burgonya vagy párolt rizs illik hozzá.


Kategória: Halas ételek receptjei


A tejfölös-gombás ponty elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook