Tejfölös-gombás ponty recept
A Tejfölös-gombás ponty hozzávalói:1,5 kg ponty
5 dkg vaj
1 kis fej hagyma
1 cs. petrezselyemzöld
1 kanál liszt
2 dl tejföl
15 dkg gomba
1 dl fehér bor, só bors
A Tejfölös-gombás ponty elkészítési módja:
A pontyot lefejtjük a gerinccsontról, feldaraboljuk, és kivajazott tepsibe rakjuk. Ráöntjük a fehérbort, meghintjük a felszeletelt gombával, a finomra vágott hagymával, a petrezselyemzölddel és a törött borssal. Egy kevés vizet aláöntünk, letakarjuk megvajazott sütőpapírral, majd felforraljuk. Utána a sütőben készre pároljuk. Ha megfőtt, ráöntjük a liszttel elhabart tejfölt, és még egyszer felforraljuk. Vajas burgonya vagy párolt rizs illik hozzá.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 28. 11:08
A tejfölös-gombás ponty elkészítési módja és hozzávalói.