Tejes kalács recept
A Tejes kalács hozzávalói:lisz
élesztő
tej
tojás
cukor
só
vaj
A Tejes kalács elkészítési módja:
1 kg liszthez 2-3 dkg élesztőből 2-3 dl tejjel gyenge kovászt készitünk,és a lisztbe öntve hadjuk megkellni.Ha megkelt a következőket adjuk hozzá:2-3 tojás,kevés cukor,csipetnyi só,másfél dl olvasztott vaj fele,és annyi langyos tej amennyit felvesz.Dagasztás közben öntjük a tészta alá a megmaradt zsiradékot,és bedolgozzuk,szinte hajtigatva ettől lesz foszlos a kalács,azután vagy formába teszük, vagy megkelesztve fonjuk és a tepsin tovább kelesztjük.Egyenletes tűznél szép pirosra sütjük.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: niko76, 2008. szept. 18. 09:37
A tejes kalács elkészítési módja és hozzávalói.