Kakaós tekercs (kalács) recept
A Kakaós tekercs (kalács) hozzávalói:1 kg liszt
5 kanál cukor
1 mokkáskanál só
másfél dl olaj
6dl tej
1 cs.élesztő
3-4 evőkanál kakaó
A Kakaós tekercs (kalács) elkészítési módja:
A lisztet,sót,olajat a megfutatott élesztővel és a tejjel gyenge tésztává gyurjuk,jol kidolgozzuk.Kétfelé vesszük és mindkét félből 3 cipot csinálunk.Egyik feléhez adunk 3-4 kanál kakaót és 3 kanál tejet.Addig gyurjuk amig egyforma barna lessz.Kinyujtjuk először a fehér, majd a barna tésztát.Egymásra rakjuk ugy hogy a fehér tészta legyen alul,és ruddá sodorjuk.Gyengén kikent,lisztezett tepsire rakjuk,2 óráig pihentetjük,sütés előtt olajjal megkenjük.
Kisebb lángon sütjük hogy átsüljön.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: niko76, 2008. szept. 12. 10:36
A kakaós tekercs (kalács) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.