"Tedd vagy ne tedd, de soha ne próbáld!" (beszélgetés)
Csaba más oldalról világítja meg és igaza van,hogy ha magadra nyomod hogy mindent megteszek és megcsinálok,akkor ez feszültté tesz.
Én inkább arra gondolok,amikor valamit meg akarsz csinálni,és komolyan gondolod,akkor kevés a próba.
ha valaki eljut odaig, hogy le tudja vonni azt a kovetkeztetest, hogy csalodast okozott maganak, akkor mar nem csinalta tul rosszul az addigi eletet. :-)
De teljesen egyetertek, ovatosan kell banni az elmeletekkel.
azert nem ertek egyet.
Ha neked mashol nem jo a proba, akkor itt sem kellene elnezni. :-)
Mi a problema? Hogy szorul az ajto, vagy nehezen nyilik.
Mi a vallalasom? Hogy akarhogyan is, de kinyitom azt a #@$@$#@ ajtot!
Ha kell, hasznalom a kulcsot, vagy berugom az ajot, vagy lakatost hivok, vagy a szomszedot, de az ajto ki fog nyilni.
persze, en soha semmire nem mondanam, hogy csak igy lehet.
Kulonbozoek vagyunk, barhogy lehet, ha a vegen ott az eredmeny, akkor valoszinuleg ott volt az elkotelezettseg, fuggetlenul attol, hogyan fejezte ki magat az illeto.
Ettol fuggetlenul en probalom kiirtani a probalom szot a szokincsembol, hogy ne alkalmazzam. ;-)
Nem irtam el. Az ima nem egyenlő a megvallással. Két különböző dolog.
A mantra pedig a megvallás másolata csak. Abból is a gyérebbik fajtája.
Ebben a példában eleve tudod,hogy nem sikerülhet biztosra,mert már van benne tapasztalatod.
Ekkor tényleg jó a próba.
De szerintem én nem erről beszéltem eddig.
Hanem arról,amikor olyanba vágsz ami ismeretlen még,de szeretnéd elérni.
Én sem a nyelvtani jelentésre gondoltam.
Az egyazon szavak nem mindenkiből ugyanazt az érzést váltják ki .... hisz mindenki a saját élményei, tapasztalatai, érzelmi állapota szerint értelmezi a szavakat ..... ezt Te is tudod. Persze van egy sejtésünk, hogy mi húzódhat mögötte, mi az általános, de hiba lenne ezt automatikusan ráhúzni a másikra. A szóhasználat felhívhatja a figyelmünket vmire, amit azért érdemes utána leellenőrizni, hogy valóban úgy van-e .....
:O))
Milliószor sikerült kinyitnom az ajtót, amikor be volt szorulva a kulcslyuk és azt mondtam, megpróbálom kinyitni.
Szerintem a dolog most itt arról szól, hogy sarkos az, hogy csak így lehet. Ez nem állja meg a helyét.
Az, hogy érdemes sok mindenhez inkább úgy állni, hogy megteszem és nem megpróbálom, ez valóban sok esetben segít. :)
lehet, hogy ugyanarra a management training-re jartunk? :-)
egyebkent egyetertek, a "megprobalom", "torekszem ra" es szinonimai mogott nincs igazi elkotelezettseg.
"Dragam, megprobalok nem lereszegedni a bulin".
Mar eleve benne van, hogy nem vallalok felelosseget azert, ha megis leiszom magam.
egy felig off kerdes: Mi motivalt, hogy beszelgetest kezdemenyezz errol?
Tudod mn múlik? Mondjuk beszéljünk Demjánról, ha már szóba került:
1./generációs-örökölt áldás ami egyértelműen lűtszik az életén
2./ adakozás törvényének egy része.
3./munka végzés
4./saját cselekedetei az élete folyamán, ami összhangban van.
A többi pontra felesleges kitérni, mert egy sem idő, sem lehetőség nincs, hogy több éves kutatás és egyebekbe belejapizsgálni..mert csak a "hegy" aljától érdemes indulni.
és evvel a tegnapi igéretem egy részét teljesítettem.
Nem a szavak nyelvtani jelentését mutattam be,hanem azt hogy egy-egy szó mögött mi rejlik,milyen érzések húzódnak,és a másikból milyen érzéseket váltanak ki.
Ha meghallasz egy szót,az belőled is kivált valamit.
Egy érzést.
Az érzések társulnak a szavakhoz.
Amit leírsz az olyan egyértelmű nekem,hogy az érzések dominálnak,és egy egy helyzetben úgy fogsz cselekedni ahogy érzel.
Ez egyértelmű.
Aztán ezt kifejezed valahogyan.
Ha helyesen fejezed ki,akkor tudni fogja a másik,hogy mire készülsz,és feltehetőleg mit fogsz elérni.
Aztán erre kapod a következményt.
Átvágni engem is :)
Bár ha valaki hosszú évek alatt láthatóan változik és rájön, hogy miért nem érdemes kamuznia, akkor nálam kap új esélyt :)
További ajánlott fórumok:
- "Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!"
- Mellőzd az alábbi szavakat: fekete, fehér, igen, nem. Válaszolj és tedd fel a következő kérdést!
- Ne tedd a hajaddal, pláne ne máséval
- Keresek valakit. Ha tudsz segíteni, kérlek, tedd meg!
- Ne tedd tönkre magad, élj egészségesen! Rólam, őszintén.
- Hogyan tedd széppé a gyerekkort