Tavaszi tarhonya recept

25 dkg gépi tarhonya
6 db hónapos retek (v. sörretek)
4 szál újhagyma
3 csokor petrezselyem
1 marék friss menta
4 ek olívaolaj
1 citrom leve
só
frissen őrölt fekete bors
A Tavaszi tarhonya elkészítési módja:
A tarhonyát először kevés olívaolajon megpirítjuk, majd vízzel felöntve megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, és kevés olajjal átkeverjük, hogy ne tapadjanak össze. Miután a tarhonya kihűlt, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, a felkockázott retket, a friss zöldfűszereket, a citrom levét és az olívaolajat. Alaposan összekeverjük, és ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. febr. 24. 19:24
A tavaszi tarhonya elkészítési módja és hozzávalói.