Tárkonyos-tejföfös csirketokány recept
A Tárkonyos-tejföfös csirketokány hozzávalói:20 dkg vagdalt csirkehús
1 fej hagyma
1 tojás sárgája
3 evőkanál liszt
2 dl tejföl
só
3 evőkanál összevagdalt tárkony
kevés olaj
A Tárkonyos-tejföfös csirketokány elkészítési módja:
A felaprított hagymát egy kevés olajon megpirítom, majd hozzáadom a vagdalt csirkehúst. Amikor megfehéregett, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Amire az lefő róla, addigra a hús is megfő. Ekkor a húst kiveszem, majd a megmaradt lébe még öntök kb. 1 dl vizet. Egy kis tálkában összekeverem a tojás sárgáját a liszttel, tejföllel, tárkonnyal, majd lassan hozzáadom a léhez. Amikor besűrüsödik, visszateszem a húst.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2007. júl. 15. 14:39
A tárkonyos-tejföfös csirketokány elkészítési módja és hozzávalói.