Tarkabarka recept
45 perc
A Tarkabarka hozzávalói:
6 tojás
37 dkg porcukor
37 dkg liszt
citrom reszelt héja
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. margarin
kakaópor
A Tarkabarka elkészítési módja:
Először a margarint habosra keverem a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután egyenként belekeverem a tojásokat. Beleszórom a citrom reszelt héját. A sütőport elkeverem a liszttel, és hozzászitálom a tésztához, majd csomómentesre eldolgozom. Ezután elfelezem a tésztát és az egyik felébe kakaóport szórok, majd jól elkeverem. Egy tepsit kivajazok vagy sütőpapírral kibélelek, 1 kanál fehér tésztát majd 1 kanál barnatésztát teszek bele és így tovább. Végüli előmelegített sütőbe teszem, közepes hőfokon sütöm. Kb. fél óra alatt kész. A tepsiben hagyom kihűlni és pogácsaszagattóval félhold alakúakat szaggatok, de akár kockára is vághatom.
Nagyon finom!
Jóétvágyat!:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kicsikezseni, 2008. nov. 2. 19:55
A tarkabarka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.