Tápszer. Mennyi kell egy három naposnak? (beszélgetés)
Azt mondjuk nem értem, hogy a neonatológus mit nézett meg mielőtt hazaengedett benneteket a kórházból...
Ezt azért nem olyan bonyolult észrevenni még egy laikusnak sem, nemhogy egy tanult szakembernek.
Mindegy, a lényeg, hogy rendben vagytok.
Jó babázást!
Hidd el, ez sem működik mindenkinél!
Szerintem örüljön mindenki a szerencséjének, hogy ha nem kell tápszerhez nyúlni (a 3. napon nem kell semmilyen folyadék, mert egy baba legalább 4-5 napnyi tartalékkal születik, ha nem korai baba).
a baba lefoglalja minden idomet azért nem vagyok itt, és korházban szultem félreértés ne essék. egyes okosoknak uzenem
szép napot ja és a problémám már megoldodott koszike
Nekem az ötödik napon indult be a tejem. Addig csak a szopizta a bimbómat a drága.
Nem kell tápszer a 3.napon!
Nálunk csak teát adtak a kórházban. És mondták hogy cicire tegyem. 4. nap kapott tápszert, mielőtt indultunk haza. És felírtak egy dobozzal otthonra. Az a doboz azóta is otthon áll a polcon bontatlanul. (egyik gyerekem 6 éves múlt másik 2 éves)
2 gyerekemnél mindkét esetben 5. napon lett tejem. Addig hiába is mérték le a bébit, egy grammot se tudott szopni. 5. nap reggel 60 ml-t evett! Addigra úgy bedurrant a cicim, olyan lett reggelre mint 2 görögdinnye.
10 napon meg 100-akat evett már.
2 hónaposan meg 300-t egy mellemből!
Lehet növelni a tej mennyiségét.
Mondjuk én fejtem mint egy állat, nem kímélve a melleimet. Mellszívóval, de leginkább kézzel. És tömtem magamba a kaját, mert tudtam hogy másképp nem lesz tejem.
De úgy látszik nem egy nyelvet beszélünk, és félreértjük egymást.
Egyébként ide nem azért írtam, hogy bárkivel is vitatkozzak. Én csak a véleményemet írtam le.
Sajnálom, hogy eddig fajult.
Mond! Te miért akarod kicsavarni a mondataimat? Egyáltalán nem az írtam, hogy az az édesanya aki szoptat jobban szereti a gyermekét!
Talán olvass lassaban!
Nem tudom miből merítetted, hogy szoptatási problémaként írtam le az esetet? Nem! Ez egy mindenkinél időnként előforduló átmeneti helyzet, mivel a baba étvágya növekszik és még nincs hozzá elegendő tej!
De!
Sok anya itt feladja a szopiztatást, mivel úgy gondolja, hogy nincs elegendő teje és először pótláshoz, ad tápszert majd véglegesen.
ehhez még annyit fűznék, hogy ezzel az alapból is labilis lelkiállapotú kismamákat stresszelik, amitől az a kevés teje is elapad...
Nekem sincs elég tejem, nem csinálok belőle problémát, mert a gyerekem ettől még egészséges és a lényeg Nekem az (és normál esetben minden anyának), hogy egészséges, kiegyensúlyozott baba legyen, az ilyen szempontból mellékes, hogy honnan kapja a növekedéséhez szükséges dolgokat. Szoptatás nélkül is lehet jó kapcsolat anya és gyermeke között.
Na, ez itt a gond. Azt gondolod, hogy amit leírtál, az szoptatási probléma volt, holott a környékén nem volt annak. De mivel te azt gondolod róla, azt mondod, hogy hát te is úrrá lettél a problémán. Én meg 6 hétig csináltam ugyanzet, szedtem homeobogyót, aztán ittam laktoherbet, bejártam a védőnőhöz, hogy nézze hogy csináljuk, kijárt a védőnő ugyanezért, szoptatási tanácsadót hívtunk és még valami magot is ettem. Úgyhogy ne gondold, hogy a babád időszakos étvágycsökkenése probléma volt, mert fogalmad sincs, miről beszélsz és ítélkezel. Közben végigstresszelt az LLL, hogy "mindenkinek van teje, aki nem szoptat, az aljadék" - soha nem bocsátom meg nekik, hogy elvették azt a 6 hetet, ami szép is lehetett volna, de így iszonyatos szenvedés volt.
Úgyhogy ne stresszeljétek ezzel azokat, akik most szültek.
Az, hogy egy baba sír, nem sok köze van ahhoz, hogy miből, hogyan eszik a baba.
Lehet fárdat, hasfájós, vagy egyszerűen nem jól érzi magát.
Vannak országok ahol szinte nem is ismerik a cumisüveget. Teljesen természetes számukra az anyatejjel történő táplálás.
További ajánlott fórumok:
- Nem kell neki a tápszer. Mit csináljak?
- Miért kell eldobni a maradék tápszert? Hűtőben sem tárolható még pár órát?
- Mi kell egy tápszeres babának?
- 4 hónapos babának nem kell a tápszer, mit adjak neki?
- Nincs anyatejem, a három hetes babómnak hozzuk a tejet. Viszont, ha azt is kap a tápszer mellé, akkor görcsöl a hasa. Valaki járt már így?
- Anyatej mellett tápszert kellene adni?