Nincs anyatejem, a három hetes babómnak hozzuk a tejet. Viszont, ha azt is kap a tápszer mellé, akkor görcsöl a hasa. Valaki járt már így? (tudásbázis)
Mi is így jártunk! De az anyuka, akitől a tejet kaptuk,utólag kérdezte, nem fájt e tőle a picim hasa, mert az övé sokat sír. Hát sajnos de!
Akiknek sok teje van, sokszor a híg, laktózban dús tejet adják le, mert abból van nekik sok. Én sem tartom jónak, de aki leadja, jót akar és nem tehet róla!
Nekem a szokásos homeos és tejserkentő teákon kívül a 100%-os narancslé vált be (Az volt a leghatásosabb, ami a P@nny-ben kapható és a hőtőpultban van.), valamint a májgombóc leves. Ne kérdezd, miért, mert gőzöm nincs.:)
Kitartást a szoptatáshoz!
Tudtommal a gyógyszerek 2 óra múlva már benne lehetnek az anyatejben és kb. 1 nap, míg kiürülnek. Az orvosom nekem is azt mondta, hogy algopyrint lehet, viszont ha bevettem, másnap mindig sokkal aluszékonyabb volt a lányom, viszont nyugtalanabbul aludt. (Csak saját tapasztalat. Természetesen nem tudhatom 100% bizonyossággal, hogy a gyógyszertől volt, de mindig olyankor jelentkezett. Havi egy alkalommal biztos kellett bevennem fejfájás miatt.)
Szerintem 24 óra,de ha algopirynt vettél be azt elvileg lehet szedni.Csak max. 3-nál többet nem szabad/ nap
Remélem ,hogy lehet még kapni a Karamalzt,én "sajnos" legelőszőr este megittam az egész üveggel és hajnalban teljesen elázott mindenem,a pizsamám a paplanom,felkeltettem a gyereket,hogy szopja ki,utána meg nekiálltam fejni.És csak fejtem,fejtem....
Pedig előző nap jó ha kiszopizott 30 grammokat etetésenként.
Az segített,de egy idő után megszokta a szervezetem,olyankor megint homeopátiás bogyók.Szóval ezt a kettőt váltogattam,hozzátáplálásig,utána már nem izgatott adtam,amennyi volt.
Szóval ma megyek megnézem a söröcskéknél:)))
sajnos a homeos bogyó nem használt, szedtem én is. a gyógyszer mennyi idő alatt megy ki a tejből? mármint a gyulladás csökkentő, mert kellett tegnap egy szem
A Diane35-től lehidaltál, pedig ez csak véletlenül derült ki. Akkor képzeld el, amikről még nem is tud az ember...:(
Osztom a véleményedet.
Ügyi vagy!
Én úgy csináltam,hogy negyed órára rátettem az egyik cicimre negyed órára a másikra.Szopizta a bőrnyúlványokat és utána kapott tápszert.
Utána Én is fejtem,és mikor összegyűlt egy nagyobb mennyiség azt odadtam vagy a tápszerbe kevertem.
Ami nagyon jó tejszaporító az a Karamalz nevű maláta üdítő.KB másfél deci és a Te..co-ba lehet kapni az alkoholmentes söröknél,nekem az indította be körülbelül 3-4 hét intenzív kínlódás után.
De szedtem még az urtica urens 5-ös(zöld) homeopátiás bogyókat,fitolact teát,és lactoherbet is.
Olyan jól beindultunk a végére,hogy volt olyan hét is amikor csak tejet kapott mert elég volt neki.
Amúgy 16 hónapig szoptattam,pedig az első 4 hétben tényleg nem volt egy gramm tejem sem.
Kitartás:)
De szerintem se adjál neki Női tejet,lehet,hogy érzékenyebb a babó gyomra és a tej gazdija nem nagyon ügyel a táplálkozásra.Én a diane35-től lehidaltam.
Hozzáteszem,hogy lekopogom lányom 2 éves ,de még csak 1x volt beteg:D
Most reggel sikerűlt nekem is 20 mg fejni. ami kuka, mert tegnap vettem be gyulladás csökkentőt.
ma 4 óránként fejek én is...
remélem, holnap már oda tudok neki adni valamennyit
A lényeg a lényeg: sokkal jobb a tápszer, mint pl. a hozott anyatej.
Véleményed szerint. :)
Ahány ember, annyi vélemény. És mindenki azt csinál, amit akar. :)
Sziasztok!
Nekem nagyon kevés tejem volt,volt olyan,hogy 10 g/étkezésre apadt el,de nagy nehezen,kitartással,meffelelő táplálkozással,folyadék fogyasztással és fejéssel sikerült mindig visszatornáznom legalább 60g/ szopásra.
Mellette tápszert adtam,nem igazán görcsölt a hasa,nem volt hasfájós,de ez más tészta,mert Én a saját tejcsimet adtam neki.
Viszont,ha elapadt volna a tejem,nem adtam volna idegen anyatejet Neki.
Le is írom miért.A sogornőm is leadta a tejét,mellette diane35 fogamzásgátlót szedett,mert állítólag annak alacsony a hormontartalma nyugodtan lehet szedni szoptatás alatt az orvos szerint.Az egyetlen fogamzásgátló,amit a transziknak írnak fel az átalakító műtét előtt,hogy nőisedjenek.
Hát köszönöm szépen,az ilyen Női tejeket,inkább nem!!!
"Akik leadják, mivel a saját gyereküket is szoptatják, nem hinném, hogy annyira egészségtelenül étkeznének."
Én ezt a tapasztalatommal kapásból cáfolom. Az is lehet, hogy aki leadta a tejet annak a babája már nem olyan nagyon pici, elég ha 8 hónapos, az kevésbé érzi meg a k betűvel kezdődő ételeket, mint egy újszülött. Szóval ettől is függ.
A másik: én már azt sem hiszem el, hogy az anyatejes babák egészségesebbek. Több példát is láttam ezügyben körülöttem ami ezt igazolta, de leginkább a sajátjaimon tapasztaltam.
A lányomat 3 hónapos koráig tudtam szoptatni utána tápszert kapott, most 7 éves és alig volt beteg.
A fiamat 2 hónapos koráig vagy tán még addig sem tudtam szoptatni, utána hozott tejet kapott, de már a kezdetektől nagyon beteges volt, minden nyavalyát elkapott.
Olyat is ismerek aki közel 3 éves koráig szoptatta a gyerekét, de a kicsi lépten nyomon beteg volt.
A lényeg a lényeg: sokkal jobb a tápszer, mint pl. a hozott anyatej.
Nagyon sokan nem ajánljátok a női tejet.
Viszont bizonyára nem véletlenül ajánlják az orvosok.
Elhiszem, hogy kicsit érdekes hozzászokni, hogy a gyerkő más tejét issza, de még mindig sokkal jobban hasznosul benne, mint a tápszer.
Az anyatejgyűjtő állomáson a női tejeket összeöntik, legalábbis, amennyire én tudom. Azután pasztörizálják, és csak ezután kerül másik babához. Többször láttam, hogy a tejet hogyan készítik elő, és azt is tapasztaltam, hogy mennyire figyelnek a tejgyűjtő állomáson dolgozók az anyukákra, akik a tejet adják.
Akik leadják, mivel a saját gyereküket is szoptatják, nem hinném, hogy annyira egészségtelenül étkeznének.
Ha megteheted Szabi, ismerőstől kérj tejet a baba számára, ha nem, akkor se hagyd el. Gyorsabban emésztődik, és igen, kicsit hozzá kell szoknia a kisfiadnak a más ízéhez is.
Nem biztos, hogy kifejezetten attól görcsöl, esetleg a tápszer és a tej erjed a gyomrában. Infacol, vagy sab simplex segít.
Biztos nem a tápszer miatt, hanem amit a többiek is említettek, a hozott tej a "bűnös". Mi is megjártuk a kisfiammal. A kisfiamnak a hozott tejtől olyan görcsei voltak, hogy megrémültem. Aztán elkezdett pukizgatni és olyan kelkáposzta szaga volt (figyelmes volt az anyuka, 1 hétig tuti csuklott annyit emlegettem). Na akkor azt mondtam inkább a tápszer, még aznap lemondtam a további tej rendelést. Ezek a mostaniak már nagyon jó minőségű tápszerek, nem olyanok, mint régen, nem fújja fel a picit.
Sok vitamint tartalmaz és jól lakik vele a gyerek.
Még valami...akkor is kiakadtam amikor közölte velem a gyerekorvos, hogy csak a SAJÁT tej védi a babát az allergia és egyéb ellen, másnak a teje nem. Lehet lesz most ellenvélemény, de nekem ezt mondták.
Szia Szabina!
Az is lehet,hogy aki adja a tejet,nem figyel oda,hogy mit is eszik(pl.puffasztó zöldségeket) és a babád pocakja ezt érzi.Hm?Infacol segíthet.
nem attól alszik mint a bunda. De ha megkapja a hozott tejet, utánna sír...
meg egy jó másfél óra s újra éhes. pedig rendes adagot adok neki...
További ajánlott fórumok:
- Császárral szülő és tápszeres babát nevelő szülők írjatok!
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Szeretek egy fiút, aki Jehova vallású, nekem viszont nincs semmiféle vallásom. Szülők helyében engednétek a kapcsolatot?
- Valóban káros mikróban melegíteni? A sógornőm még a tápszerhez a vizet is mikrózza. A szilárd táplálékot is műanyag edényben mikrózza. Baj?
- Mit tegyek hogy ne apadjon el az anyatejem?
- Ha van előtejem, akkor biztos hogy lesz anyatejem?