Tanúkkal aláírt szerződés akkor is érvényes, ha ügyvédi aláírás nincs rajta? (tudásbázis kérdés)
Ez nem így van. Nem kell jogerős ítélet hozzá.
Pont ez a baj, hogy pl. ha valaki külföldön tartózkodik, tudom van pénz a számláján bőven. Írok neki kér felszólító levelet, hogy adja meg az x összegű tartozását, átvenni nem tudja a levelet ugye, visszajön, hogy nem vette át. Ezzel a bizonyítékkel mehetek a végrehajtóhoz, hogy kérem nem reagál, de tartozik ezzel az összeggel, úgy leemelik a pénzt a számlájáról, mint a szél. Hogy én mondjuk nem korrektül jártam el, az majd a jövő zenéje. Majd ő mehet a bíróságra, hogy bizonyítsa z igazát.
Csak egy pontositás
Végrehajtóhoz csak jogerős bírósági végzéssel lehet menni és minden költséget meg kell előlegezni
Aztán, ha nincs vagyona, figyelni kell hogy mikor mit szerez/vesz/dolgozik és értesiteni a végrehajtót
Amennyiben a szerződés jogilag helyes, akkor nem kell ügyvéd aláírása.
Szerepelnie kell bizonyos adatoknak egy szerződésben.
Miből gondolod, hogy a szerződés lejárt? Volt határidőhöz kötve?
Ha nincs miből behajtani, akkor sajnos reménytelen.
Jön valami elévülési törvény, figyeljetek nagyon oda, nehogy megússza az adós.
Azt most tegyétek meg, hogy tértivevényes levélben szólítsátok fel, hogy fizesse meg a tartozását, hogy legyen nyoma, Ti próbálkoztatok a pénz visszaszerzésével.
A jogász válaszol fórumon, okosabbakat tudnak mondani, ott jogászok adnak tanácsot.
Sok sikert, a behajtáshoz!
Sziasztok!
Szeretnék kérdezni, hátha valaki jobban ért a témához. Pénzről szóló szerződés, tanúkkal aláíratva akkor is érvényes, ha nem ügyvéd jelenlétében történt a megírása? Tehát két érintett fél, 1-1 tanú, de a szerződés lejárt és nem tettek eleget a benne foglaltaknak. Hová lehet ezzel fordulni?
Köszönöm a segítséget!
További ajánlott fórumok:
- Családot keresek, eltartási szerződést kötnék
- Kölcsönadok egy hatalmas összeget, írassak ügyvédi szerződést?
- 2010 előtt devizahitelre vásárolt autók szerződésének érvényessége vagy érvénytelensége. Kivárni vagy pereskedni?
- Lakáskiadásnál az ügyvédi vagy közjegyzői szerződés a jobb?
- Ingatlanossal szerződés, ha nem pecsételi le, akkor érvényes? Ha valaki jártas ebben kérem világosítson fel, köszönöm szépen
- Ügyvédi dijat tud vki házvásárlás adás-vételi szerződés kapcsán? Köszönöm!