Tanítónéni probléma (beszélgetés)
Teljesen egyet értek veled!!! Csak nem szakmabeli vagy?
Mi van a régi időkkel, amikor még apácák tanítottak? Nekik sem volt gyerekük, se kutyájuk, se macskájuk és mégis nemzedékek nőttek fel, mindemellett még a testi fenyítés is "divat" volt.
Természetes, hogy a szülő elfogult a gyerkőcével szemben és neki hisz, neki ad igazat. De úgy gondolom, meg kell hallgatni mindkét felet és úgy levonni a következtetést, illetve igazságot tenni.
Ha a kicsi nem szívesen megy iskolába, az ellen a szülőnek is tennie kell, nem azt sulykolni belé, hogy "Nehogy rossz legyél, ne csinálj hülyeséget, a tanító néni ilyen meg olyan, nem szeret, így meg úgy". Hanem ösztönözni arra, hogy jól érezze magát, a pozitív dolgokat kell előtérbe helyezni. És ha haza megy akkor beszélgetni, megdicsérni ha olyan történt,még ha valami apróság történt is.
Kívülről nem lehet eldönteni, kinek van igaza, de oda nem illő dolgokat bevonni a vitába tévútra visz bármelyik felet.
"Nem engedem, hogy egy 28 éves gyermektelen (kutyátlan, macskátlan) tanítónő alázza"
- Talán fiatalon , gyermektelenül, háziállat nélkül nem lehet valaki jó pedagógus?
Meglátásom szerint többet érne el a szülő, ha félretenné az indulatokat, és úgy kezdené: A gyermekem mostanában rossz kedvvel érkezik, indul iskolába. SZeretném ezt megoldani. Kicsit több türelmet kérnék a Tanító nénitől, úgy vélem a gyermekem jobb eredményeket érne el.
Erre csak kell valamit mondania a tanítónak..
Aki úgy érzi, nem bírja, jobb, ha azelőtt vált, mielőtt kiégett, elkeseredett lenne.
Tanítani nehéz feladat, hiszen egy osztályni egyéniséget kell személyre szabottan fejleszteni. Másrészt megfizethetetlen, amikor a tanulód felnéz, és arcára szalad a mosoly, hogy Már értem!
A szülőkkel való kapcsolattartás kell, hogy a dolog Duracell eleme legyen, sajnos ez nem mindig jön össze, tanító, szülőnek is néha túl kell lépnie előzetes konfliktusokon a jó kapcsolat reményében, hiszen ez a GYERMEK érdeke.
Ebben az esetben sajnos ennek valami gátja van.
szerintem, Zsoka, ezt kevesen ertik!
Teny, hogy hulyul a vilag!! Ha nem szereti a gyerekeket, akkkor hogy tudna veluk foglalkozni?
Nincs jogod így kritizálni egy embert.
Ez az életfilozófiám...
Végeztél főiskolát? Jártál együtt vele? Vizsgáztál éveken át?
Szóval jártad ugyanazt az utat, amit ő??
Mielőtt elítélsz, vedd fel a cipőmet és járd végig az utamat! Járd végig a múltamat, érezd a könnyeimet, éld át a fájdalmaimat, az örömömet. . . Tedd meg a lépéseket, amelyeket én megtettem és botladozz meg minden kövön, amelyen én megbotlottam. . . S mindegyik botlás után állj fel és menj tovább, úgy ahogy . . . tovább » . . . tovább » én tettem! Csakis ezek után ítélkezhetsz rólam, felettem! Akkor mondhatod, hogy ismersz!!!
Csak szeretném ha tisztán látnál, végzettségét tekintve fejlesztő pedagógusról beszélünk.
Neki a fejlesztő óra abból áll, ha a gyerkőc nem tud valamit akkor bünteti ( fekvőtámasszal, felüléssekkel stb...)
Nincs gyereke több helyen is kinyilatkoztatta, hogy neki soha nem kell gyerek, utálja őket, azért lett tanár, mert ez volt a legkönnyebben megszerezhető diploma.
Előző munkahelyéről is ilyenek miatt távolították el (utána jártam).
Szerintem az ilyen ember nem erre a hívatásra született.
egyebkent telleg latok megorult szuloket en is. Mindenert a tanar hibas, otthon meg a gyerekek azt csinalnak, amit akarnak, es a szulo nem tudja oket fegyelmezni...
TV, ropi, csoki, mese, csakhogy kuss legyen...
Ó történeteim nekem is vannak.
Csak címszavakban:Irány Németország, busz lerobban Siófokon. Szervízbe be, gyerekek 16 fő, plussz a többiek, köztük 4 db ped. le.
40 fok, a cuccuk, vizük pénzük a buszon.
Szerintetek kit érdekel hogy de11-től este 7-ig mit csinál 16 gyerek? Étlen, szomjan, pénznélkül.?
Én és a barátnőm gardíroztuk a gyerekeket, telefonáltam a férjemnek, aki kajával vízzel felszerelkezve érkezett.
Este a csárdából előkerülő pedagógusoknak feltünt, hogy hol vannak a gyerekek?
akkor rosszul kezelik a szakértői véleményeket!
még szerencse, hogy a kicsinek nincs papírja
(sajnos én most egy olyannal találkotam, hogy a szülő az epilepsziát is eltitkolta a papírral együtt....nem mondom tovább)
Hát nem irigyellek, hogy júniustól állást kell keresned. :((
Nem, nem kell "pátyolgatni", csak ugyanazt azt esélyt kell neki adni mint a többinek.
Kicsi de NAGY különbség!!!
Végig jártam a nagy fiammal ezt az utat. Nem kell tudnia, ha én nem akarom.
Adhat javaslatot, hogyha azt látja a gyereken hogy szüksége lenne rá.
De ebben az iskolában, a szakértői papír azt jelenti, hogy innentől megszűnik az iskola, és a tanár felelőssége. Hiszen "papírja van"!
Teljesen egyetértek veled.
Éppen tegnap történt, hogy miközben mentem a szülőire, szembe jött egy ifjú tanerő.
Simán le "hellózott). Pedig nem ismerem (ill. tudom, hogy kicsoda, de személyes kapcsolatom sose volt vele) a fiam lehetne.
Legközelebb megkérdezem, ki engedte meg, hogy tegezzen? Én nem ezt tanultam az iskolában.
Mindenkit kirúgatni a munkahelyéről!
Még szerencse, hogy nekem csak június 15-ig van szerződésem. És nem azért járok az iskolába, hogy anyuci-apuci elkényeztetett, agyonbabusgatott kicsifiát pátyolgassam.
azzal nem értek Veled egyet, hogy nem kall róla tudnia, de természetesen jogod van nem átadni a szakvéleméynt (ami jelen esetben nincs is :)))
hogy halad az ügyetek?
Igen, betűről betűre az igazgatónő levele.
:)))
Mentségére legyen mondva nem magyar szakos.(Matek)
Nem, nem kell róla tudnia!!
Egyébként az óvodában jár a fiam logopédushoz vagy 3 hónapig. R-betű miatt.
De semmilyen szakértői vélemény nincs.
a "tudatom veled" nem kellett volna, őszinte érdeklődéssel kérdeztem
azért írd meg, hogy mi lett a dolog vége
Tudatom veled, hogy nyugdíjba vonulásom előtt, olyan helyen dolgoztam, ahol rálátásom volt, az ehhez hasonló ügyek menetére.
Nem a munkáltató az a fórum, ahol ezekben az ügyekben döntenek.
hadd kérdezzem meg: hogyan fogod kirúgatni?
a munkáltatóját hogy gőződ meg arról,hogy mondjon fel neki?
s ha mégsem?
a gyermeked sajnálom.
csak a szakértői papíros dologhoz szólnék hozzá, az alapproblémáról már több oldalról megkaptad a válaszokat, véleményeket.
SZóval, hogy miért kérte a szakértőis papírotokat? Mert valószínűleg értekezleten, vagy a gyermek óvónőivel való kapcsolattartás miatt , vagy a nevelési tanácsadóval történt egyeztetés alapján....stb...hallott róla, hogy van.
Igen, tudnia kell róla. Igen, megkérdezheti.
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok szülőként arról a tanítónéniről, akinek az alkarján tetoválás(ok) van(nak)?
- Jó iskola, jó tanítónéni, 30 fős osztály, vagy...
- Alsós tanítónénik, segítsetek!!!
- Külföldön dolgozó bölcsis-, óvó-, tanítónénik - tapasztalatok?
- Tanácsot kérnék, hogyan tarthatnánk meg a tanítónéninket?
- Miskolci negyedik osztályos szülők tapasztalatait várom a jövőre elsős tanítónénikről és az iskolákról!