Külföldön dolgozó bölcsis-, óvó-, tanítónénik - tapasztalatok? (beszélgetés)
Ha belegondolsz, az, hogy bizonyítani kell, szerintem a Waldorf elvárása, nem az adott intézmény dolgozóié... Különben lehetne egy normál ovi is. ;)
Barátnőm kislánya a 23-ba jár Waldorfba, azért kérdeztem. :)
Napirend persze mindenhol van, de a mi ovinkban nincsenek rávezető énekek.
Hanyadik ker-ben dolgozol? :)
ket eve dolgozom itt. A munkavallalonak kellett a nyilatkozata, hogy engem akar, most mar nyilvan konnyebb.
A gyerekekkel sosem volt problemam, a kolleganokkel viszont igen. Az eleje nagyon kemeny volt, most mar elfogadtak.
Értem, köszi.:)
Mennyire okozott az nehézséget kezdetben, hogy ahogy mondtad, nem beszélted jól a nyelvet? Gondolom, gyerekek között ez még inkább problémás, ha ők még épp csak most tanulnak beszélni, nehezebben érted meg őket...
En Becsben dolgozom, a nemetet amikor munkaba alltam, nem beszeltem meg jol, most mar igen. Nekem mindig azt mondtak, hogy a sziv itt fontosabb.
Nekem honosittatnom kellett a diplomamat, a munkaadom jelezte, hogy alkalmazni akar es kesz. NEm nagy ugy. Sok ovoda van, keves az ovono, viszont ezzel nem lehet is halalra keresni magadat.
Szia!
Én a "másik oldal", egy anyuka vagyok. :)
Ha nem akarsz messze menni, itt Bécsben szerintem majd' mindenhol hiány van óvónőkből és dadusokból.
Viszont értelemszerűen jól kell beszélni a nyelvet. De gondolom, ez nem újdonság. :)
Ahhoz, hogy munkába állhass itt, tudtommal honosíttatnod kell a diplomádat, de mivel munkaerőhiány van, szerintem nem sokat fognak vele várni. Bürokrácia viszont itt is van. :)
Sok sikert! És minden elismerésem a Tiéd, hogy szívvel-lélekkel ezt a munkát fogod végezni. :)
En Ausztriaban dolgozom kicsikkel, nalunk kisovinak hivjak 1-3 evig vannak nalunk gyerekek.
Kerdezhetsz nyugodtan.
További ajánlott fórumok:
- A párom kinn van külföldön, minden nap beszélünk. Tegnap nem dolgozott, a telefonja mégis egész nap ki volt kapcsolva.
- Külföldön dolgozom, albérletet bérelek a cuccaimnak itthon
- Gyerektartás külföldön dolgozó apukától
- Büntetik a külföldön dolgozó magyarokat
- Külföldön élek, de Magyarországon dolgozom?
- Külföldön dolgozók volt már veletek olyan, hogy nem értettetek meg valamit?