Alsós tanítónénik, segítsetek!!! (beszélgetés)
Bár nem aktuális, de leírom a meglátásom.
Nekem is meg kellett tanulnom 4. osztályos koromban. Érdekes, én egyedül tanultam meg, nem szenvedett felette anyukám is, csupán felmondtam neki a már megtanult verset.
És bizony az órán végigmentünk sorról-sorra, nem a szülőnek kell értelmezni otthon magától. Szerintem ez minden suliban így van! Mai napig emlékszem rá, pedig már 15 éve volt az óra.
4.re már az ünnepségek előtt, annyit beszéltek nekünk a tanárok a himnuszról és a szózatról, hogy szinte tanulnunk sem kellett...
5.-re meg már elvárás volt, ha a magyartanár bármelyik sorába belekérdez tudjuk folytatni...
az én kicsim első osztályban megtanulta már mindkét vers első versszakát és énekelni is megtanulták...
Munkahelyemen az ünnepségeken közösen éneklik a gyerekek, és nagyon jó hallgatni, hogy van ahol még hagyomány, és nem a cd-ről szól...
Hozzáteszem nem vagyok pedagógus, csak egy egyszerű segítő...
Ezt annak idején nekem is meg kellett tanulni kívülről, ma pedig a két fiamnak is meg kellett 4.-ben.
Szerintem ez nem változott.
Tanító néni vagyok, és én is kérem a Himnuszt végig megtanulni 4. osztályban.
Hozzáteszem, hogy több órán foglalkozunk a verssel, és soronként végigmegyünk, értelmezzük. A cél az, hogy értse is, amit mondd.
Köszönöm a hozzászólásokat.
Nekem(nekünk)is az értelmezéssel voltak gondjaim(nk),mert sokszor nem tudja mit is mond,de mondja,mert muszáj. :)
Majdnem 50 évvel ezelőtt is tudni kellett végig... Utána pedig a Szózatot és később Toldit az Előszóval és az első énekkel.
A memoriter nem árt meg neki - ne félj.
Egy kérdésem lenne:negyedikes gyerekemnek fel lett adva a Himnusz.
Nem az első,hanem az összes versszak.
Ez negyedik osztályban követelmény?
Előre is köszönöm a válaszokat.
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok szülőként arról a tanítónéniről, akinek az alkarján tetoválás(ok) van(nak)?
- Jó iskola, jó tanítónéni, 30 fős osztály, vagy...
- Külföldön dolgozó bölcsis-, óvó-, tanítónénik - tapasztalatok?
- Tanácsot kérnék, hogyan tarthatnánk meg a tanítónéninket?
- Miskolci negyedik osztályos szülők tapasztalatait várom a jövőre elsős tanítónénikről és az iskolákról!
- Waldorfos óvónénik, tanítónénik, szülők segítenétek nekem?