Tanácsot szeretnék kérni! 6 éves lányom retteg oviba járni.El vagyok keseredve:( (beszélgetés)
Olyan gyermekmegőrző hely, ahol max. 6-8 gyerek van együtt. Fizet a szülő, gondolom, többet mint az oviért, bár óvoda válogatja. Sok helyen divat, főleg ahol esetleg nincs bölcsöde, kevés férőhelyes az ovi...
Nem tudom a feltételeket,ki csinálhat ilyet, de legtöbbször magánháznál szokott lenni.Egész nap ott lehet a gyerek, kap enni is, stb. Tulajdonképp picike oviutánzat.
Mi gondolkodunk ezen egy barátnőmmel, hogy csinálni kellene, mire a gyerekeink ovisak lesznek, mert egyik ovoda sem tetszik igazán.
Húha!
Nem dolgoztam egyházi oviban, bár már hívtak oda. Nem tudom, milyen mértékben kell a vallás tanait tanítani nekik, de nem hiszem, hogy ilyen mértékben. Ebben az esetben lehet, hogy megfontolandó a dolog.
Ez elég bonyolult.Igazában véletlen folytattam a gondolataimat.Csak amikor elküldtem,akkor jöttem rá ,hogy nem kellett volna elküldeni.Egyébként,a másik ovit is ismeri,mert mi már hosszú ideje beszélgetünk vele erről az eshetőségről is.Az új oviba járt apa is,és mindig mesélni kell a csemeténknek az akkori élményekről.Már bent is voltak apával,nagyon tetszik neki ez is.A régi ovistársai mind iskolások lesznek.Ezért csak az új óvónáénihez kötődik.A régit,aki ott maradt inkább nem is minősítem.Őt nem szereti.
Meghát egyházi ahová most jár,és év vége felé vettük észre,hogy szinte minden vers,amit tanultak,vallásos .És az ő kis bűneit emlegeti mindíg.Ez elég gáz egy 5 évestől.Milyen bűne van egy 5 éves gyereknek?Ez a másik ok amiért vinni akarjuk máshová.Persze mindenek előtt az ő kis lelkinyugalma a legfontosabb.
Ha megteheted, erre a rövid időre hordd haza ebéd után. Ősztől pedig próbáljátok meg újra az ott alvást. Nem tudom, van-e lehetőség alvós-játékot bevinni, ami megnyugtatja, de ha lehet, válasszatok ki neki egy nem nagy, de puha odabújós játékot, amit magához szoríthat pihenés közben.
Nálunk is előfordult, hogy nehezen akart ott aludni egy kisgyermek, de őt fokozatosan szoktattuk az ágyra. Először csak ruhában ráült. Aztán nadrág, vagy szoknya nélkül ücsörgött, nem erőltettük a fekvést. Később már be is takartuk, de csak a lábát. Mindig magától aludt el, mert elfáradt. Volt, hogy egy hétig tartott, de nagyobb sírás nélkül megszokta, hogy az óvodában pihen ebéd után. Azt viszont minden esetben kértük a szülőt, hogy legyen ott minél hamarabb, hogy amint felébred, azonnal a karjába tudja venni. Inkább ő várjon fél órát, mint a gyerek zokogjon az anyuért.
Nem tudom, nálatok mi a szokás, esetleg így el lehetne kerülni a tiltakozást....de ez óvoda és óvónő-függő.
Sziasztok!Az én csemetémmel is hasonló cipőben jártunk,mint itt sokan.2 év alatt 2 különböző csoportba és oviba járt.Már azt hittem,hogy sosem fog változni.Már voltunk nevelési tanácsadóba,ahol azt mondták,hogy nincs semmi baja a gyereknek.De akkor miért sírt két éven át szinte folyamatosan?Nem értettem.Már én is végeztem önismereti kurzust,hátha én okoztam a gyereknek valamit tudat alatt.Minden követ megmozgattam.Sokat volt beteg,És útálta az ovit.És két hete imádja az ovi!!!!!Elsőként rohan ki az ajtón reggel,és csicseregve jövünk haza mostmár.Rengeteg dolgot megpróbáltunk.A megoldás:2hete kapott egy tüneményes óvónénit,aki egy angyal.A régit elküldték gyermekbántalmazásért.2 hete tudok mindenről a gyerekemet illetőleg:kivel beszélget,mit játszik,mennyit eszik,ha szomorú az oviban akkor miért az...stb. 2 évig ezeket soha nem mondta el így senki.Mindenkinek ilyen kedves óvónénit kívánok!Anyukák!Tartsatok ki!És ne legyetek elkeseredve.Sokat játszatok és beszélgessetek a csemetéitekkel!Nálunk mindig játék közben derültek ki az ovis dolgok.Eljátszotta őket a kislányom.
Most az a legújabb gondom,mire új óvónénit kapott,és beszokott a csemetém ,sikerült átiratni a jövőévtől egy másik oviba.Most mit csináljak??????
Menjen,vagy maradjon?
Szomorú.:-( Gondolom, nem akarnál visszamenni, ha nem lenne muszáj.. Legalábbis nekem ez jön le, de lehet hogy melléfogok.
Ha kertes házban éltek és van lehetőséged a ház körül ezt-azt megtermelni, azzal nagyban segíted az élelmiszerek előteremtését. Pár tyúk esetleg, tojásért... Ha nem valami jó fizetésért mennél esetleg nem is ideális helyre, annál talán többet ér otthon maradni.
Harmadik baba netán? Vagy nem csak a pénzért szeretnél dolgozni, hanem csak jó lenne már újra felnőttek közé menni? Lehey, hogy sok hülyeséget kérdezek, de mivel nem ismerlek, nem tudhatom,mire vágysz.
Családi napközi?
Hát akkor valószínűleg megoldódtak a gondok az oviba járással.Azt írtad, így, hogy a kicsi is oviban volt mindketten jól érezték magukat.Vagy azt értette félre a lányod, hogy a kicsi miért lehet otthon amíg ő oviban van, vagy tényleg hallott vmit az óvónőktől vagy a dadusoktól. Egy ismerősöm mesélte, hogy felvették az oviba a gyereket, de minden nap ebéd után haza kellett vinnie, mert "otthon volt" a kicsivel. Ha valami miatt nem tudott a gyerekért menni, külön kérnie kellett, hogy aludhasson ott délután.
Azóta hogy viselték az ovit? Volt sírás? Vagy így együtt már vidámabb az élet?
Eddig otthon voltál a kicsivel?
Azért kérdezem, mert mi megjártuk két óvodával is, mire rájöttem mi baja a gyereknek.Az én lányom, szeret a felnőttek körül őgyelegni, és amit hall sajnos komolyan raktározza, akár félreértelmezve is. Kezdve azzal, amikor új helyre költöztünk,vittem magammal amikor bölcsit kerestünk.Három helyről küldtek el,hogy nincs hely.A gyerek úgy élte meg, hogy ő az aki nem kell senkinek. Később az oviba a testvérével egy csoportba járt.Az óvónők kétkedve fogadták a gyereket, hogy pont 3 évesen tényleg szobatiszta? Erre a kislány csak az oviban többször összepisilte a ruháját amikor WC-re ment.Nem bepisilt, hanem már kint amikor letolta a nadrágját.Később egy másik oviban sajnos az óvónők sokszor tettek megjegyzéseket a gyerekek füle hallatára, hogy "bezzeg most egyik sem beteg", "anyuka otthon van a kicsivel,akkor minek hozza a gyereket oviba".Sajnos annyira mellre szívta ezeket a megjegyzéseket (meg azokat amiről nem is tudunk) hogy újra ovit kellett váltani.Szerencsénk volt, mert ezt a tanévet normális óvónőkkel járhatta végig, úgy hogy beteg sem volt nagyon, és többet fejlődött egy hónap alatt mint máshol egy év alatt.
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Segitsetek! A 4 éves lányom széklete zöld színű! Megijedtem... tudtok tanácsot adni?
- 11 hónapos a kislányom és retteg a porszívótól és a turmixtól! Mit csináljak?
- Tanácsot kérek, lányomnak mensi után 1 héttel gyógyszerszedés mellett újra megjött. ömlik, fáj 4. napja, mit tegyünk?
- Sziasztok! Az 1 hónapos pici lányomnak szélgörcsei vannak. Tudna-e nekem valaki jó tanácsot adni, hogyan enyhíthetném fájdalmát? Köszi
- A kislanyom torpe lesz a farsangi balon, na de milyen egy torpe jelmez? Adjatok tanacsot