11 hónapos a kislányom és retteg a porszívótól és a turmixtól! Mit csináljak? (tudásbázis kérdés)
vegyél neki játék porszívót meg turmixot és együtt dolgozzatok. Igy tetszeni fog neki is a dolog
Nekem is sír a gyerek a porszívó, és a turmix hangjától, de a tapsolástól is ordít.
Úgyhogy tapsolnunk nem lehet. A másik kettőt pedig akkor csinálom, mikor a férjem itthon van, s vigyáz a kicsire :)
Érzékeny a hallása, fájdalmat, rossz érzést vált ki belőle. Akkor csinálják inkább, amikor a kicsi elmegy sétálni...
Nálunk ugyanígy volt.
DE mivel nagyon elegem lett belőle, hogy az egész lakást napi 2x kellett söprögetni, meg a szőnyegekből körömkefével szedni ki a koszt, elővettem. Az első két alkalmat végigordította. Aztán csak akkor sírt, mikor elővettem a porszívót, kb az 5. alkalommal már jött melettem, mutatta, hol porszívózzak. Imádom, de nem lehet rá mindig tekintettel lenni.
A fűnyírót nem erőltettük. Ő bent, és nézte az ablakból, mi kint. Vasárnap pedig magától kijött. Gondolom látta, hogy int vagyunk, nem bánt, akkor biztos őt se.
Szia!
Sztem semmit ne csinállj.Az én középső gyerekem is így kezdte és szép lassan hozzászokott a dolgokhoz!
Nem kell erőltetni semmit de ha látod hogy közeledik ahhoz amitől fél csak nézzed és ne szólj semmit-csak később
Az én kislányom 20 hónapos és a mai napig retteg ő is a porszívótól, turmixtól, fűnyírótól és hasonló hangos dolgoktól. Hiába tároljuk az ő szobájában a porszívót, mégcsak ránézni sem hajlandó és ha előveszem már menekül :(( Bár szerencsére nem vagyunk betegesek, eddig kétszer ha előkerült az orrszívó, azt viszont hagyja...ki érti ezt?? De így vagyunk a motorral is, korábban imádta őket, egyszer a játszón megijedt tőle és azóta menekül azoktól is...
Szerintem vannak gyerekek, akik egyszerűen érzékenyebbek bizonyos zajokra, gondolom idővel kinövik...Csak győzzük kivárni :))))
Az én ksfiam lassan 11 hónapos.Minden zörgő elektromos cucctól sírva fakad/botmixer,elektromos,fúró,csavarbehajtó.../pedig már zümmögtem is mellé,de továbbra is görbíti a száját és neki áll sírni,a benzines fűnyíró mellett viszont alszik mint a tej.
:)
Nekem még csak a pocakomban levő Muki nem szereti a turmixgép hangot....de az jutott eszembe, h ki fogok vágni két szép nagy barátságos szemet papírból, és ráragasztom a porzsívóra, ha esetleg félne tőle később:)
Ha barátságos arcot vág a porzsívó, hátha megkedvelik.Majd adunk neki nevet is:)
Az én kisfiam is sírva menekült a porszívótól, és azt csináltam hogy úgy porszívóztam hogy az ölembe ültettem és együtt kezdtünk porszívózni, aztán szépen fokozatopsan a kezébe adtam a csövet, és egyszercsak azt vettem észre hogy egyre közelebb merészkedik. Mostmár együtt porszívózunk, nagyon hamar megszerette így, nekem bevállt ez a módszer.
Próbáld emg neki bemesélni, azt hogy ez a szegény turmix nagyon bánatos és, hogy egy rossz és csúnya bácsi iylenné változtatta a hangját, d eő attól még nagyon kedves és barátságos és segít nekünk...de akár a turmixra és a porszívóra lehet olyanokat tenni, amit szeret a kislány..virágok.vagy állatok..üvegfestőből vagy amtricákat,..vagy odacelluxozni.hátha..mindent me gkell próbálni..és, amúgy meg ha semmis em siekrül egyszer biztosan kinövi majd..ez ezer százalék..cska kérdés hogy mikor :S de fel a fejjel=)
Az én lányom most 1 éves és ő is fél a porszívótól és hasonló elektromos gépek hangjától.Én próbálom mondani neki hogy semmi baj.Ha turmixolok felveszem hogy lássa a gépet és magyarázom neki hogy mi történik.Porszívózni nem tudok napközben de ha a férjem esetleg porszívózik akkor fogom a lányomat hogy érezze van menedéke/persze ha nagyon nem bírja elviszem őt másik szobába/és közben magyarázom neki hogy most apa szívja a port és hasonlókat hogy szokja a hangját és lássa hogy semmi baja nem lesz a porszívótól.
Talán az is jó ötlet,hogy játétporszívót adni neki ,s azzal porszívózzon.Elsönek csak azzal..aztán ö azzal amíg anya a nagyporszívót használja(nem bekapcsolva),majd a nagyporszívót alacsony fokozaton,majd erösebben..közben ö is segíthet a sajátjával,vagy a rendes porszívót is megfoghatja,ha kedve van.
Bár nagy a valószínüsége,hogy várni kell vele,apával elküldeni boltba vagy sétálni,gyorsan kiporszívózni addig,majd 1 hónap múlva újra visszatérni a dologra.
Ezek a félelmek hamar elmúlnak. Nálunk is volt, én rávettem a fiam, hogy kapcsolja be a porszívót. Na utánna meg nem győztem rászólni, hogy most már ne kapcsolgassa.
Az én kisfiam is félt tőle.Úgy oldottam meg hogy mondtam neki hogy simogasa meg/ezt mindennél bevezettem amitől fél/ és úgy megnyugodott és nem félt tőle.
Majd elmúlik. Az én lányom a porszívótól félt nagyon, vagy elkezdett üvölteni, vagy elmenekült. Akkor porszívóztam, amíg valakire rá tudtam hagyni, addig vigye ki az udvarra, vagy játszon vele a másik szobában, Aztán elnőtte ezt a félelemet.
hát ez sem igaz, mert Ben fiam nem riad meg a szokatlan hangoktól (prüszkölés, orrfújás, erős motorhang, porszívó, botmixer-turmixgép), csak odanéz kérdőn, hogy mi az? Utána meg rám, hogy kell-e félni tőle? De ha alszik és éles hangot ad ki valami: koppanás az ajtón, telefon halkra és más csörgésre állítva, leejtek valamit a másik szobában-fürdőben, felkelek a bőrkanapéról -tőle 1 méterre áll- és az megnyisszan-reccsen, azonnal felébred. Ha megy a tv, porszívózom, pakolok (nem edényt) akkor viszont alszik békésen...mire ezeket "felmértem" azt hittem megbolondulok, néha megmoccanni alig mertem, mikor aludt, utána kísérleteztem ki óvatosan, mire hogyan reagál...
Bocsika!!nem b. hanem p.meg rövid óóó. Hát mindent meglát ez a csodés asszonykám....
Kár volt hozzászolnom ehez a bórszívos fórumhoz, a kedvesem elolvasta a hozzászólásomat és azóta ,,megszerettette" a pórszívozást velem :( Alkalmazott egy pár jól bevált női trükköt és én pórszívózok ...porszívozok és p....szívózok:)
Igazad van, egy homlok- és arcüreg-gyulladás sokkal jobb...
Most az jutott eszembe hogy,az én porszívómon lehet állítani a fordulatot ha kissebre állítim sokkal csendesebb.Kipróbáltam ma .Semmi gond nem volt.Igaz hogy nem szív annyira de jobb mint a semmi.Ha tud segíteni a párom akkor majd porszívózok rendesen.Bízok benne hogy ez máskor is bejön.
Nállunk sem volt csend.Most sincs .Semmi más nemzavarja csak a porszívó.Orrszívót is 2-szer használtunk.
nálunk soha nem v olt csönd amikor aludt...
De a mai napig összerezzen ha valaki fújja az orrát. :S Születése után meg 3 hétig kórházban volt hasonló picikkel ott sem lehetett nagy a csönd. Úgyhogy ezt sztem ki lehet lőni..
na meg ez a porszívós orrtisztításos módszer...ez elég gáz!!
ez mind azért van (szerintem)mert a picike nem lett szoktatva a zajhoz!!!születése óta biztos csitt volt a szobába mikor a pici aludt,és ezért csodálkozik minden anyuka hogy miért fél a picúr minden zajtól.
Két napja bent van a szobába a porszívó,de rá sem néz!Messziről elkerüli :-S
Nem baj,bizakodom!!:-)
Igen, ez ismerős. Nem a legegyszerűbb feladat mindig akkorra időzíteni a takarítást, mikor apuka is otthon van. Meg ugye, ahogy a gyerkőc egyre több dolgot csinál, balesetek is sűrűbben fordulnak elő, és olyankor nem lehet órákat várni, hogy felporszívózzunk egy kis piszkot.
Nállunk sincs baj ha apa itthon van,csak az a gáz hogy ő nagyon ritkán ér rá,poszívózni meg sűrűbben kell/ene/.
További ajánlott fórumok: