Találtam egy csomót a jobb mellbimbóm "alatt" Kell aggódnom? (beszélgetős fórum)
Olvastam nemrég egy topikot, ami arról szólt, hogy valaki aggódott a mellével kapcsolatban, de nagyon.
Aztán ott megnyugtatást kapott, és a vizsgálaton is rendben ment minden.
Most egy másik kérdező aggódik a mellében lévő változás miatt.
Az első kérdezőből kiindulva: az aggodalom tök normális.
Ezek szerint nem mindenkinél?
Andussz, voltál? Mit mondtak?
Na, ez a legujjabb...
Igen, szerintem aggodj, sot... aggodasod kozepette attol is aggodj hogy a sok baromsag miatt nem lesz-e gyomor fekelyed vagy szivinfarktusod.
Mar tobbszor tobben is mondtak, hogy dilidokihoz kellene jarnod. De legalabb mar ertem hogy en hozzad hasonlok miatt "fizetem" a tb-t mery az eletben a legtobben soha nem veszi igenybe ennyire az orvosokat mint te.
Szerintem jobb ha mar most megasod a sajat godrod...
Nekem egyszer a húszas éveim elején egy nődoki kaján vigyorral azt mondta: szívesen megtapizza, ha akarom. Megköszöntem a szívességét, aztán eljöttem.
Azóta olyanoknál jártam, akik igen, tapintatos módon, szigorúan orvosi hozzáállással.
De hogy őszinte legyek, köze nem volt ahhoz az alapos átvizsgáláshoz, amit ajánlgatnak a nőknek.
De nem is baj. Kicsit fura is lenne a szitu, ha percekig markolászná. :)
Inkább kérdezi, hogy érzek-e benne vmit.
Igazán nincs mit! (én is mindig bepánikolok ha találok vmit magamon, és érthető, ha félsz a legrosszabb betegségtől).
Köszönöm ha írsz, mindenképpen figyelem!
Szerintem se aggódj, minden oké lesz!
Amúgy azt nem tudtam hogy a nőgyógyász megtapogatja a melleket is, pedig sok vizsgálaton voltam már. Ez tényleg így van?
Úgy tudom, a daganat összefonódik a környező szövetekkel, ezért nem mozgékony, és főleg szabálytalan alakú.
De persze gondolom az is piciből indul, nem akarlak lebeszélni a dokiról. :)
Szerintem akkor lehet egy sima kis nyirokcsomó is, az is sok van benne. Gondolom összehasonlítottad a masikkal, ugye? Az is támpont lehet. Ha megnyugtat: amikor tapizom, én is érzek benne pici göböket néhol.
Szerintem aggodalomra semmi ok!
Nem lehet, hogy eddig is ott volt, csak nem vetted észre?
Meg ha a másikban is érzel máshol, az is megnyugtat majd.
Szia, ne rémülj meg!
Próbáld megnézni óvatosan, hogy mozgatható-e, valamint hogy mennyire tömött, egyenletes-e.
Kizárni nem fogsz tudni semmit így, de az jó jel, ha mozgatható.
Keress rá neten, sok cikk van, amiben leírják, hogy a mellben gyakran lehetnek ciszták, keményedések, lehet kötegezett stb., ahogy Papája is írta.
Ezek általában jóindulatúak, hormonális változás is okozhatja.
Van egy fajtája, ami kifejezetten a te korosztályodra jellemző.
Drukkolok holnapra, nem lesz semmi baj!
Nyugi ! Tisztességgel jártál/jársz szűrővizsgálatra, nem találtak semmi bajt. Most sem lesz. A mellben sok különböző mirigy található - tej, zsír és még a szövetek is alkothatnak sűrűbb állományt - ezeket érezheted valószínű. Azt hiszem nagyon sokan vagyunk nők, akik ezen a rettenetes érzésen, félelmen már átestünk, így megértelek.
Nyugodj meg, holnap kiderül, hogy rendben vagy.
Amennyiben mégis ... úgy nagyon jól gyógyítható.
Ne is gondolj rosszra, lazíts !
További ajánlott fórumok:
- Szerintem túl nagy a mellbimbóm (4,5 cm). Ez szépséghiba?
- Szerintetek nagyon látszik, hogy befelé forduló a mellbimbóm, hogy néz ki?
- Szoptatás után a mellbimbók visszaállnak olyanra, amilyenek voltak?
- Találtam egy kis csomót a hónomalján..Mi lehet az?
- Csomót találtam a kutyán
- A jobb mellem mellett találtam egy kis csomót, amihez ha hozzá érek nagyon fáj. :S Mitől lehet? 22 éves vagyok...