Szürkehályog műtét tapasztalatok? (beszélgetés)
Nekem fokozatosan romlott, fel sem tűnt. Biztosan apránként torzult el a színlátásom is, mert csak a műtét után döbbentem rá, hogy szinte mindennek más a színe, mint ahogy én évek óta látom már.
Amikor eljutottam a szemészetre, eredetileg új szemüveget íratni, már a szemész doktornőnek feltűnhetett valami, mert alaposan megvizsgált, több műszerrel is.
Mindkét szemem olyan állapotban volt, hogy csak annyi volt a kérdés, mikor akarom megműttetni. Nem kellett már várni, hogy megérjen a műtétre.
Amennyire én tudom, a szürkehályog-műtét során eleve műlencsét ültetnek be.
A dipotriát az előzetes vizsgálatok alapján állapítják meg.
Én erősen rövidlátó voltam alaphelyzetben, de kellett lassacskán olvasószemüveg is. Nagy különbség volt a két szemem között is, a napközben viselt szemüvegben az egyik szemem kisebbnek látszott emiatt, mivelhogy a rövidlátók szemüveglencséje kicsinyít.
A műtét után a két szemem közötti különbség lecsökkent a 3 dioptriáról félre, olvasó pedig megint nem kellett.
TB-re ingyenes, mint már írtam is.
Jól látnék, nem a hályogműtét hibája. Más probléma is keletkezett időközben.
A legtöbben teljesen szemüveg nélkül látnak, nekem is sokkal gyengébb a szemüvegem.
Szia, nekem mindkét szememet egy hónap különbséggel műtötték Hatvanban, TB-re, az ottani ultrahangos készülékkel.
Problémamentes volt minden. Az előkészítés külön remek volt, mert kaptunk egy telefonszánmot, ahol a műtét időpontjáig bármit lehetett kérdezni, egy nagyon kedves és értelmes asszisztensnőnek külön a válaszolás volt a feladata.
Mindent tudtam, mire a műtétre mentem. Hazafelé kísérő kellett.
De van erről valahol egy másik topik is.
Sziasztok ! Szürkehályogom van,ami egyre rosszabb már.1és fél
éve mondták de azt mondták ha megérik csak akkor műtenek.
Kinek milyen tapasztalata van.Akinek műtötték hol?
Kit ajánlotok ? Nekem 1995-ben volt egy gyémántkéses
szemműtétem. Esetleg van olyan akinek ilyen műtétje volt ?
üdv Erika
További ajánlott fórumok:
- Volt-e valaki mostanában szürkehályog-műtéten Kaposváron, tapasztalatok?
- Tudja valaki, hogy Szolnokon a Hetényiben mennyit "illik" adni szürkehályog műtétnél az orvosnak?
- Lehet abból komolyabb baj, ha a mamám szürkehályog műtétjét elrontották?
- Sikeres szürkehályog műtétet követően másnap hazaengedik a beteget?
- Az észleléstől mennyi idő múlva műtik meg a szürkehályogot?
- Utóhályog, szürkehályog műtét után