Volt-e valaki mostanában szürkehályog-műtéten Kaposváron, tapasztalatok? (beszélgetős fórum)
Én ha illik, ha nem, még soha nem fizettem orvosnak.
Az engem műtő orvosnő az első műtét után teremtett pillanatnyi olyan helyzetet, hogy csusszanhatott volna a boríték. Nem zavarta, hogy nem csusszant.
Tapasztaltam (más szakorvosi területen) olyat, hogy a betegtársam ugyanúgy járt pórul a kis műtét után, mint én. Csakhogy ő 30 ezerért járt úgy, míg én legalább ingyen.
Guruljka köszönöm a tájékoztatást.
Én is Siófokhoz tartozom. Az utcámból 2 idősebb nőnél végezték a műtétet akikről tudok, de ők elégedettek voltak. Én még most készülök szemészetre, a szürke hályogra csak gyanakszom, de nagyon érdekel a téma, és én is örülnék ha megírnátok kinek mennyit kell / illik fizetni.
Én annyira nem voltam tudatában, hogy amikor végre szemészhez kerültem, már mindkét szemem műtétre érett volt.
Fura volt, hogy a tévét sötétebbnek láttam. A meggy fák fehér virágát minden évben "lefagyva", barnán. No ezen csodálkoztam, de nem gondoltam a szememre!
Fájdalom semmi nincs!
Aki nagyon ideges, kis nyugtató tablettát kap előtte.
A fájdalomcsillapítás csak szemcseppekkel történik.
Itt mindent meg lehetett előre kérdezni. Az előjegyzés időtartama alatt bármikor felhívhattam azt az ápolónőt, akinek ez volt a feladata. Minden kérdésre válaszolt. Ő volt velünk a műtéti előkészítőben is. Azaz ő adagolta a szemcseppeket és beszélgettünk a köztes időben. Rengeteg cseppet kaptunk.
Itt egy napra veszik a hályogműtéteket, vagy tizenöt beteget műtöttek egy napon. A két szem műtéte között kb. egy hónap telt el. Egy szem műtéte kb. 20 percig tartott.
Volt, azért is mentem szemészhez. Valahogy "nem stimmelt" a szemüvegem, és sokáig csak a látszerésznél csináltattam.
Évek óta rossz lehetett már a színlátásom, és ezt csak a műtét után vettem észre.
Tisztán látok. Szemüveg kell is meg nem is, ez nálam még alakult pár hónapon át. Simán látok szemüveg nélkül, de néha olvasószemüveg kell.
De a két szemem közti nagy különbség eltűnt.
Egyébként ha nem műtik meg, a látás egyre romlik. Nincs mit mérlegelni.
Anyukámnak lézeres szemműtétje volt, 84 évesen. Már aznap tévézett. Nekem egy napig még takarni kellett a műtött szemet.
Gondolom nem neked kell műtétre menni hanem a nagymamádnak, ugye?
Bátorítsad, mert mindenképp jobb lesz!
(nekem nyugdíjas társaim örültek, hogy megcsinálták nekik!)