Szülészeten tényleg adhatnak Xanaxot haskeményedésre? (tudásbázis)
Az orvos döntését legfeljebb egy másik orvos írhatja fölül.
Egyébként pl. az Andaxinra rá van írva, hogy súlyos májkárosodás esetén nem adható, mégis azzal tömik a leszokni akaró alkoholistákat...
És minden betegtájékoztatóra ráírják, hogy terhesség meg szoptatás esetén blablabla... úgyhogy, mivel a Xanax csak receptre kapható, biztos tudja a doki, hogy mit csinál.
másrészt a konyakot anyukámnak is ajánlotta anno az öreg védőnéni:)))
Nőgyógyászom pedig azt mondta a terhességem végefelé mikor a házidokimnál bepánikoltak hogy jaj mit csináljanak velem hogy én az influmizéria kellős közepén mertem nagyon magas lázas és fulladósan köhögős lenni utóbbi három hónapon át....hogy ha most megszületne az a baba és beteg lenne ugyanúgy kapna bizonyos szereket ami átjut hozzá azért nem olyan mintha a baba szájába nyomnánk egy szem szanaxot...ezt mondta a röntgenre is,hogy mikor még nem volt uh és ennyi modern mindenféle csak a rtg,ha gyanitották hogy esetleg összeférhetetlenség van méretileg keskeny csípőjű kismamikat simán beállitottak a gépbe mert csak az volt de mégis kisebb volt a kockázat.....
nem vagyok gyógyszerpárti de sok dolog túl van lihegve.....némelyik élelmiszerben sokkal több a káros anyag mint egy szakember által megfelelő időben adott megfelelő gyógyzserben
Haskeményedésre általában magnéziumot ajánlanak,ha a doki felírta lehet volt valami más is a haskeményedésen kívül....a xx egyébként nem hangulatjavító szer hanem nyugtató
másik dolog pedig hogy a gyógyszerek 99 százalékán kb ott van hogy kismamáknak ujszülötteknek stb nem ajánlják egyszerüen azért mert rajtuk nem szabad kisérletezni így hivatalosan nem lehet ajánlani legtöbbön az van rajta hogy a doki mérlegelje a kockázatot....alapból feltételezem hogy a doki ért hozzá és ha nem értem valamit miért adnak akkor ott rákérdezek...
lehet nem csak sima normál haskeményedésről volt szó
En ikerterhes vagyok, es haskemenyedesre, nospan, es halidoron kivul pl. Spiropent is kaptam ( ezt meg nem kell szednem, csak ha baj van), ezt a gyogyszert kifejezetten aszmasoknak irjak fel:)) de vakon megbizom a dokimban, elolvastam ugyan a betegtajekozatot, lobogtatva futhatnek a doki utan, hogy na de ez nem is terheseknek valo, megsem teszem, mert O az orvos, es rosszat nem akar...a masik, hogy egy kupica konyakot nekem is mondta, es regen tenyleg alkoholos infit adtak a kismamiknak akik begorcsoltek.
Xanaxrol igy latatlanban az orvos feje felett palcat torve en nem nyilatkoznek, haskemenyedes lehet psziches eredetu is ( kismama bepanikolt vagy bestresszelt vmitol stb...ezt meg mi honnan tudjuk, hogy mi tortent) nem mellesleg azert van a majunk, es a baba maja is, hogy szepen kivalassza a karos anyagokat, ugyhogy aggodalomra semmi ok szeerintem, biztos nem lesz baja a babanak!!
A XIII. kerülti nőgyógyász-szülés főorvos adjunktus is egy kupaknyi konyakot ajánlott görcsre. Mondván, hogy 3 perc alatt megszünteti a görcsöt, a gyógyszer pedig 2-3 óra múlva csak...
Nálam az 5 csillagos örmény - fél liter - konyak majdnem elfogyott...
Igen,adhatnak,mivel lazítja a simaizmokat,ezáltal csökken a haskeményedése.
Régebben Phipolfent,Seduxent,és alkoholos infúziót adtak.
Volt olyan doktor,aki egy kupica konyakot javasolt keményedésre.
Nem lett a babáknak semmi bajuk,egészségesen születtek.
Máv-Áek-Honvéd így keress rá vagy valami hasonló. Én is ott szülök hamarosan (na jó, novemberben) biztos van köztünk aki ismeri. :)
Vagy nézd meg az adatlapomon,hogy hol vagyok tag és onnan is ki tudod választani :)
Nem semmi a történeted, kívánom, hogy tényleg egészségesen jöjjön világra!!!
De azért ez más, minthogy valakinek haskeményedésre adjanak Xx-ot...
Nos vérmérgezés után 39évesen terhes lettem amiről nem tudtam és szedtem 2 hónapig folyamatosan, mivel Nem tudtam nem is gondoltam h várandós leszek 1x
a korom miatt genetikán is voltam és semmi baja a
kicsinek, még nem született meg, nemsokára, de mozog
úgyhogy Istenben bízva h Ő adta a babát hiszem nem lesz baja
Terhesség
A Xanax szedése a terhesség alatt a magzatra illetve az újszülöttre nézve veszélyes lehet. Ezért ha Ön terhes vagy terhességet tervez tájékoztassa arról kezelőorvosát, mivel ekkor a kezelés felfüggesztése tanácsos.
Ezt így látatlanban eldönteni és válaszolni...
az orvos döntését megkérdőjelezni...
Persze bekiabálni lehet a kerítésen kívülről, de értelmetlen.
Részlet a tájékoztatóból: A Xanax a következő betegségek esetén alkalmazható: - Szorongásos állapotok, depresszióval társult szorongás, neurotikus vagy reaktív depresszió kezelésében és olyan esetekben, amikor a fenti betegségek gyomor-bélrendszeri szív-, keringési vagy bőrgyógyászati betegségekkel társulnak;
- alkoholelvonás idült fázisában,
- pánikbetegségben.
A xx szedése a terhesség alatt a magzatra...
szerintem a túl-aggódó kismamának adnák, hogy ne izguljon :(
(most tessék elképedni: amikor én másodszor mentem vissza a kardiológushoz, hogy ritmuszavarokat érzek, és ő ekg-val épp akkor nem látott semmit, ő is xanaxot írt fel!! Hozzávágtam a receptet, hogy ne nézzen hülyének......)
mi? nem hinném... ez erős nyugtató
szomorú, hogy boldog-boldogtalant ezekkel a sz.rokkal tömnek, pláne kismamát! :(
gyógyszeripar... :(
Azért az durva lenne... Jó, hogy nem morfiumot...
Báááááááár, a magyar betegségügyet elnézve... :(((