Szülés utáni állapotok (beszélgetés)
Köszönöm! Nem volt egyszerű, fájdalmasabb volt mint az első, de hamarabb meglett! Negyedóra alatt! :) Én úgy érzem, hogy ez már menzesz! Remélem jövőhétig elmúlik, mert szerdán kéne vissza mennem, 6 hetes kontrollra..csak hallottam, és olvastam is már olyat, hogy 7-8 meg 10 hétig vérzett valaki..úgyis megvizsgál az orvos, ha vérzek még? Vagy csak én érzem ezt olyan kellemetlennek?
Van olyan faros baba, aki természetes szüléssel jön világra, többféle pózt neveznek farosnak és elvileg csak annál indokolt a császár, akinél úgy faros a baba, hogy teljesen keresztben van, tehát esélye nincs megszületni normálisan. Viszont ha egyenesen van, inkább függőlegesen, akkor nem akadály. Gondolom nála így volt, de szerintem is nagyon bátor lépés volt!:)
Gratulálok, hogy ilyen nagy babát ráadásul farosan, be mertél vállalni! Ügyes vagy:)
Én megkérdezném a dokitól, hogy mi ez, amiről írsz, de kérdésedre, igen, lehet ilyen hamar az első menzesz még akkor is, ha szoptat az anyuka. Van, akinèl a szoptatás végén lesz csak az első ovuláció de a több gyerekeseknél már emlékszik a szervezet és jóval hamarabb (akár 3 héttel szülés után) van az első ovuláció és 5-6 hét után az első menzesz. A mozgás pedig nem árt, ha egy kismamatorna vagy szülés utáni torna, ezt ne hibáztasd, de mondjuk nem a hasazás lenne az első, hanem könnyű átmozgatás, nyújtás, laza kardió, ilyenek.
Én 3 hétig véreztem,majd a 4. héten megjött rendesen.Egy pillanatra bepánikoltam én is hogy ez mi,de csak a menstruáció volt.6 hetes kontrollon már semmi baj nem volt.
A derekam nekem is fájt,főleg akkor amikor szoptattam.
Bár én császárosan szültem, 5 . hétig véreztem majd 1 hétre rá kaptam egy húgyhólyag- méh és bélgyulladást 2 hétig véreztem, elmúlt aztán megjött a menzim rendesen.
Talán az első 6 hétbe ez még belefér, de ha aggódsz menj be a kórházba, nézesd meg magad valakivel. ;)
Köszönöm! :) Fájdalmasabb volt, mint az első, de talán gyorsabban zajlottak az események! A brutálisabb fájásoktól számítva negyed órán belül megszületett! :) De az elsőnél nem véreztem ennyire sokáig, max 3 hétig..és a derekam se fájt utána. Most viszont még mindig vérzek, és fáj a derekam is.
Gratulálok, nagyon ügyes vagy! (azért nem lehetett kellemes...)
Igen. Az orvosok az utolsó pillanatig nem tudták eldönteni, hogy császár legyen-e vagy sem. De azt mondták, hogyha 3 évvel ezelőtt siekrült természetes úton egy 4 kilós babaát megszülni, akkor ez is sikerülni fog! De végig nyugtattak, hogyha bármi probléma lenne, azonnal visznek a műtőbe. A fél kórház ott volt, a tanulókkal együtt a szülésemnél, pedig nem volt fogadott orvosom! De aranyosak, voltak, és nagyon odafigyeltek! Nagyon féltem, de sikerült! Makk egészséges! :)
Megszülted a faros babádat? :O
Október 20.-án szültem meg második kisfiamat, azaz pont ma 5 hete, aki szintén (mint az első) természetes úton jött világra, viszont farosan. Nem volt kicsi baba. 3920grammal és 51 cm-el született! A méhlepény levált szépen, de maradt bennem egy kis darab, így kapartak. Volt gátmetszésem is, ami szépen begyógyult. Viszont a derekam iszonyatosan fáj még mindig. Az orvosok azt mondták, hogy a túlsúly miatt. Illetve, hogy nagyon sokat híztam (24kg). 89voltam, mikor szültem. A másik "problémám, hogy még mindig vérzek. Múlthéten már alig volt valami kis színes folyásom, most viszont nagyon erős vérzésem van. 2 dologra gyanakszom. 1 hete elkezdtem itthon picit mozogni, míg a picurkám alszik. Nem erőltetem meg magam, mert szoptatok, és nem szeretném, hogy bármi baj legyen, csak kicsit erősítek. Ez az egyik amire gyanakszom, hogy most hirtelen visszajött, és erősebb a vérzésem. A másik, hogy lehetséges, hogy menstruáció lenne? Máshol olvastam, hogy van ilyen..Nektek volt ilyen szülés után? Mennyi ideig véreztetek? Jövőhéten megyek 6 hetes kontrollra, de nagyon remélem, hogy minden rendben van! szerintetek?
További ajánlott fórumok: