Szőrös pogácsa recept


TÉSZTÁHOZ:
- 20 dkg liszt
- 12 dkg Ráma
- 1 tojás sárgája
- 2 ek. tejföl
- 1 kk. só
- 1 késhegynyi sütőpor
KRÉMHEZ:
- 1 Camping sajt
- 4 dg Medves kockasajt
- 12 dkg Ráma (a fele is elég)
- kb. 6 dkg trappista sajt
A Szőrös pogácsa elkészítési módja:
A tésztát összeállítjuk, 0,5 cm-esre nyújtjuk. 2-3 cm-es pogácsákat szaggatunk, megsütjük. A krémet összedolgozzuk. 2 pogácsát a sajtkrémmel összeragasztunk, majd reszelt sajtba forgatjuk. (Ettől lesz szőrös)
Szerintem bármilyen sajttal lehet helyettesíteni.
Fincsi, érdemes 2 adagot csinálni rögtön belőle.
Húsvétra éppen megfelelő, nem ragad, és csak egy falatnyi az egész :)
JÓ ÉTVÁGYAT!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: ibi75, 2008. márc. 21. 09:22
A szőrös pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.