Szoktál venni pangasius filét? (tudásbázis)
Vettem már, de nem igazán jött be. Nincs íze.
Mondjuk van akinek pont ezért jön be, hogy nincs olyan intenzív halíze.
Én ezzel úgy vagyok, hogy ha halat akarok enni, annak legyen halíze.
Oké, ezt sejtettem :DD
Konkrét linkre gondoltam, hogy hol találom.
Gondolom ha ezt így beírom a gugliba, az elég százesélyes :D Bár nem próbáltam.
Ehető a pangasius, az meg különösebben nem érdekel, hogy mit írnak róla. De a halrudacskát is megeszem, így a véleményem nem sokat ér:)
Itt vidéken nem igazán kapható normális tengeri hal. Édesvizi halakért nem rajongok. Tonhal és lazac a kedvencem.
Olcsó fagyasztott tengeri hal mellett még selejt tenger gyümölcse, koktélrák és kagyló kapható. Sajnos nem tengerpartra születtem:)
Egyébként meg inkább valamilyen "szemét" hal, mint bármilyen gyümölcsös, túrós, pörköltes étel :) Azokkal ki lehet kergetni a világból:(
Inkább tőkehal filét veszünk, rám is hatott az a bizonyos videó. Mondjuk előtte anyunál kétszer ettem pangasiust (fűszerezte, és pár csepp olajon, teflonban sütötte). Nekem nem volt akkor tőle bajom, és ízlett is, zsíros sem volt (mert valahol utána azt is olvastam, hogy nagyon zsíros).
Most már nem vesszük, és anyu sem.
Sajnos én későn láttam a videót:-)
1 csomag halat vettem amúgy össz-vissz ,de olyan seízű,hogy megfogadtam,többet ilyet nem veszek,utána még jött a videó is..:-)
Én előbb láttam a videót, mintsem vettem volna ilyen halat, de ezután egy életre elment tőle a kedvem.
De amúgy mindenről olvastam már, hogy miért nem szabadna enni. A zöldségekben-gyümölcsökben nagyon magas a permetezőszer- és a műtrágyatartalom (a bio is kamu ebből a szempontból, hisz a talajvízzel a műtrágya többtíz km-t is tud "utazni"), a szárnyasok agyon vannak AB-ozva, mert amekkora mennyiségben tenyésztik, muszáj adniuk az AB-t, különben még félidőben megpusztulna az összes, így a tojás is kilőve, meg amúgy is, madárinfluenza van, marha ellen ott a kergemarhakór, disznó ellen sertésinfluenza.
És ha valaki arra a következtetésre jutna, hogy akkor fényen fog élni, annak felhívnám a figyelmét a napsugárzás magas UV-tartalma által okozott bőrrákra.
Még jó, hogy szép az élet, nem? :)
(Mindettől függetlenül nem eszem pangasiust és amiben csak lehet, kerülöm az ízfokozót és a többi mesterséges adalékanyagot. Vagy legalábbis megpróbálom a legkisebb mennyiségben az asztalra tenni.)
Ízlések kérdése, soha nem tudod meg hogy amit épp ma eszel, az honnan került oda. Erre nem lehet alapozni.
Mi azért nem vesszük, mert meguntam hogy azért olcsó, mert a fele jég meg víz. vagyis megcsinálom és a fele eltűnik sütés közben, borzasztó idegesítő.
Megvárom inkább amíg valamilyen hekktörzs, vagy valamilyen halszelet nem lesz akciós.
Illetve szoktam venni friss busaszeletet (auchan:900/kg körül) és lefagyasztok későbbre is belőle. nagyon jó sütnivaló hal, a férjem imádja. Én nem szeretem a halat, így nem tudok nyilatkozni ízekről.
Nem. A film nálam (is) elérte a hatást. Pedig szeretem a halat, ás az ára is nagyon vonzó.
Megtudhatjuk valaha ezzel kapcsolatban az igazat?
Valahol lesz egy szóköz, azt vissza kell törölni.
Van videóhoz is link itt, de az annyira nem botrányosan durva, mint jópár másik, ami kering neten még.
Azért remélem a tápos csirkét még mindig nem oltjak női vizeletből kivont hormannal, mint ezt a halat....szerencsére nem bolti csirkét eszünk, hanem "háztájit”, de még mindig bátrabban venném meg az itthon tenyésztett tápos csirkékekt, mint azt amit Kínában nevelnek.
Hasonlóan, mint a fórumindító, én is receptet kerestem, amikor először olvastam erről a halról, nem is főztem meg. :$ Sajnos /vagy nem!?/ én nagyon finnyás vagyok az ételek, alapanyagok minőségére, a gyerekemmel meg főleg nem etetném meg. Csak remélni tudom, hogy óvdában/iskolában nem készítik ezt a halat...
A pangasius dögevő, és Koreában, ahonnan szállítják engedélyezett a hormonos növesztése. Videókat is lehet róla találni, nem csak írásokat, azok még sokkolóbbak.
Az alaszkai tőkehal filét és a hekk filét ugyanolyan áron megkaphatod.
Felvágott nélkül is lehet élni, mi azt sem veszünk.
Annyi "szemét" adalékanyag van azokban is, hogy jobb nélkülük.
Halból meg inkább a hazai halakat esszük vagy időnként a drágább, de tisztább skandináv részről importáltakat keressük.
Ez sem garancia, de mi úgy vagyunk vele, hogy amit lehet szűrjünk ki.
A pangasiusra vonatkozóan sokan mondták, hogy hánytak utána vagy rosszul voltak utána, másoknak nem volt bajuk tőle.
Mi szeretjük, ha van ,mindíg veszünk.
Ennyi erővel ha mindent elhinnénk, amit írnak, semmit nem ennénk meg, ha tudnánk miből és hogyan készült!sem felvágottat, sem mást!