Halászlét lehet pangasiusból is készíteni? (tudásbázis)
Ha adsz hozzá más fagyasztott halat is, nagyszerű halas kuszkuszt készíthetsz és mégsem a szokásos halászlé, hanem egy kiadós egytálétel. Ha nem szeretitek a kuszkuszt, akkor pedig ehelyett rizzsel.
Én ilyen maradék halakból ezt szoktam.
Egy hagyma, sárgarépa, zellerszár olívaolajon megdinsztel, beleforgatom a halakat (leginkább fagyós tintahal karikára vágva, egy csomag fagyasztott rák és az összes filé, ami marad, többféle is lehet), felöntöm 2dl passata-val, vagy 1dl sűrített pari és 1dl víz. Zöldségleveskocka, vagy halászlékocka, fokhagyma, csípőspaprika. Letakarom, 15 perc alatt közepes lángon megfő ez a halas ragu-féle. Ezalatt elkészítem a kuszkuszt vagy a főtt rizst és összekeverem a halraguval, megszórom petrezselyemmel.
Ha nem a te ízvilágod, hagyd...De karakteresebbé teheted vele a pangasiust mert ebben a receptben tök mindegy, ha szétesik a filé vagy szétfő, vagy ha ízetlen, mert beszívja a többi ízt, mivel ilyen kutyulékká válik. Egyébként szicíliai eredetű a kuszkuszos változat, kuszkusz Trapani módra:)
előfordult, hogy amikor kicsi volt a gyerek, főztünk bele fél szelet-szelet pangasiust... de amúgy én ragaszkodok a pontyhoz.
és inkább pangasius kerüljön bele, mint halászlékocka :D
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Recepteket kérnék, amit kenyérsütőben lehet készíteni
- Hogyan lehet finom lángost készíteni?
- Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Sertéskonzervből milyen ételt, ételeket lehet készíteni?Ti milyet szoktatok?