Hogyan lehet finom lángost készíteni? (tudásbázis)
Hidegen kelt lángos.
NAGYON FINOM
50dkg liszt
2,5dkg élesztő
fél pohár nagy tejföl
fél evőkanál só
2,5dl tej
+2 evőkanál olaj
+1 zacskó
Hozzávalókat összekeverni (az olaj kivételével)
Jól beolajozzuk a zacskót a 2 ek olajjal ebbe bele a tésztát egy éjszakát kelni hagyjuk a hűtőben.KB kétszeresére fog nőni a hűtőben
Nem tudom ezt a lángos receptet írta e már itt valaki, ahogy itt olvastam egy darabig, a legtöbbe kell tojás, vagy áttört burgonya, az én receptembe nem kell, de nagyon finom így is, esetleg ki lehet próbálni ezt is.Elég nagy adag jön ki a recept alapján, de így nyáron szezonja is van,eláll pár napig a hűtőben a nyers tészta,ha egyszerre nincs megsütve az egész, illetve ha valaki kisebb adagot akar készíteni, az arányokat lehet csökkenteni:
1kg liszt, 2 l tejföl, 5 dl tej, 3 dkg élesztő, ízlés szerint só, csipetnyi cukor, 1 evőkanál olaj.
Az elkészítést megelőzően az élesztőt felfuttatjuk. Beleöntjük a lisztbe,majd a tejföllel és a maradék tejjel,sóval lágy tésztát készítünk,s megkelesztjük.Fogyasztás előtt a tésztából pici, tenyérnyi mennyiséget tépünk, s ezt megformázzuk, bő forró olajban aranysárgára megsütjük. Tálaláskor ízlés szerint tejföllel,sajttal vagy fokhagymával esetleg ha valaki úgy is szereti lekvárral megkenjük.A maradék nyers lángostészta ha légmentesen van a hűtőben elzárva, 3-4 napig is eláll.
Én a Hot Pan sütőben szoktam az udvaron, teraszon, attól függ, milyen az idő.
Így nem a lakásban van a szag...
Meg tök jó körbe ülni, és várni, hogy kisül....
Én inkább az 1kg só helyett lisztet irtam volna.
üvözlettel:sbandi38
MI az " élesztő"? ' dkg. vagy 1 csomag? Esetleg lehet 1 szárított élesztő csomagot érteni?
Kicsit konkrétabban, bocs.
A lángos standard tésztájába én keverek pirított reszelt káposztát, vagy héjas almát.
Hütös lángos.
2 egész tojás,1 doboz tejföl,csipetnyi só, 4 dl tej, 1 kocka élesztő, 1 evőkanál margarin, 1kg liszt.Kevés tejben az élesztöt lelfuttani.A többi adalékot öszekeverni jól kidolgozni,kézzel. Hütőbe tenni. óra mulva süthetd a lángost. A maradék tészta viszamehet a hütőbe,pár napig tárolhatod benne.Olajban sütni.
Szia! Nekem van egy tuti receptem,ami bármikor elkészíthető,egyszerű,hűtőben 1 hétig eláll a tészta (nem kell megsütni egyszerre),nem szív magába egy csomó zsiradékot,és a kész lángos még 1-2 nap múlva is puha.
1kg liszt
3tojás
1/2 l tej
1 kis doboz tejföl
1 élesztő
1 tk.só
Ezt az egészet jól összedolgozom -én robotgéppel dagasztom be-,amíg hólyagos nem lesz.Közben olajat melegítek,majd olajos kézzel gombócokat tépkedek és egyenként sütöm,amit szintén olajos kézzel széthúzogattam(mert ragad egyébként)
Ha tölteni akarod,úgy egy maréknyi lisztet tegyél még a tésztába,hogy formázni tudd!
Én csak ezt a receptet használom.Próbáld ki,nem fogsz csalódni!!!
50 dkg liszt
25 dkg áttört főtt burgonya
2 dkg élesztő
3 dl tej
1 kanál cukor
só
Elkészítés: A lisztet tálba tesszük és meleg helyen tartjuk. Másfél dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt. A frissen főtt burgonyát áttörjük, megsózzuk, elkeverjük a langyos liszttel. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a megmaradt langyos tejet, és félkemény tésztát dagasztunk. Jól kidolgozzuk, azután liszttel meghintve háromszorosára kelesztjük. A megkelt tésztából kis cipókat formálunk, nyújtódeszkára tesszük, és 15 percig még kelni hagyjuk. Ezután a kb. öklömnyi nagyságú cipókat laposra húzzuk, és forró olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük.
Tejföllel megkenve, sajttal megszórva, vagy fokhagymás öntettel (olaj, tejföl, reszelt fokhagyma, só) tálaljuk.
De igen:D bocsika.
5dkg élesztő
Na, látom sokan küldtek receptet, de ilyen nincs:
1 kg lisztbe elkeverjük a sót, pici cukrot és 1 csomag szárított élesztőt /1 kg liszthez valót/ öntünk hozzá 1 pohár kefirt és annyi langyos vizet, hogy jól dagasztható legyen. Kelesztjük és forró olajban kisütjük. /Ez is lángossütő receptje/
1kg liszt, 2db főtt, áttört burgonya 1/2L meleg tej vagy víz, 2,5 dkg élesztő, 1 kanál cukor, 2 kanál olaj, só.
Isteni, és a tésztája másnap is nagyon jó, bár nekünk egy kicsit sok, így csak felét szoktam megcsinálni.
A 25 dkg nem 2,5 dkg vagy 5 dkg akart lenni?
Mert ez így egy kicsit sok!
Hűtős lángos
1 kg liszt, 3 tojás, 1 cs. élesztő 2 dl tejföl, 0,5 l tej.
Élesztőt a tejjel felfuttatom, a tojással, tejföllel és a liszttel összekeverem. Kb. 5 l-es fazékba letakarva hűtőszekrénybe tárolom, másnap sütöm. Az alapanyagot 2 hétig lehet a hűtőből folyamatosan sütni.
További ajánlott fórumok:
- Fagyasztott zöldborsóból hogyan lehet finom zöldborsólevest ill. főzeléket készíteni?
- Miből és hogyan lehet finom, ropogós, diétás sült zöldséget készíteni?
- Hogyan lehet nagyon finom káposztasalátát készíteni?
- Hogy lehet finom tükörtojást készíteni?
- Mit lehet készíteni mirelit tengeri halfiléből, gyorsan, finomat?
- Hogy lehet finom tiramisut készíteni?