Miből és hogyan lehet finom, ropogós, diétás sült zöldséget készíteni? (tudásbázis)
Kirészleteztem: tudom én is képzeld. Én eltakarodok nyújtsál tanácsot, villogtassad az elméd.Én segítő szándékkal írtam laikusoknak, te meg trófeákat akarsz gyűjteni. Hát gyűjtögessél....
mindjárt visszaadom a a dietetikusi és pszichológusi, közegészségügyi felügyelői diplomám, és rád hallgatok, mester
Kiforgatod a szavaimat!
- nem azt mondtam, nem kell gyümölcs, csupán azt hogy nem mindegyik diétás
- gabonák kizárásáról nem is írtam - de egyikünk se írt olyat, hogy nem kellenének, teljes kiőrlésűek kis mértékben beleférnek
- senki nem mondta, hogy többet tudnék, igaz nekem sikerült ezen szabályokat betartva pár hónap alatt leadnom a szülés utáni felesleget és azóta is egészségesen élünk... :P
van, de ahhoz, hogy diéta mellett egészséges maradj, mindenből kell fogyasztani, csak keveset. Örök életre nem zárhatók ki a gyümölcscukrok természet-
es gyümölcsből, a gabonák szénhidráttartalmuktól fogva.Az sínylődés. Hogy vajmi kevés fogalmam lenne:több évtizedet foglalkoztam ezzel, nem csak számtanilag, lelkileg is. De te nyilván erről többet tudsz, tied a pálya.
nem beszélt senki zsiradékmentességről, kevés olívaolaj kell alá
mint lentebb is írták, grillezős sütő vagy wok serpenyő a legjobb, lényeg a gyors pirításon van
te hogy csinálod sütőben zsiradékmentesen, nekem eddig szottyadt dolgokat sikerült előállítani, pedig 20 éve főzök.
gyümölcsök között is rengeteg hízlaló van a gyümölcscukor-tartalom mellett...
bocs, de elég sok "fél-információd" van a diétáról
Ha forró olajban sütöd, és beledobod, majd kiveszed, nem fog tocsogni. Amúgy nasi helyett gyümölcs, tészta helyett rizs (kalóriában annyi, mint a tészta, de miután megszívja magát vízzel többnek látszik)félsiker.
Igazából akkor lesz tényleg olyan, ha van a sütőnek grill szála, mert a sugárzó hő más, mint a sütő egyenletes melege. Azt a kis füstös ízt hozzá lehet csalni füstölt sóval vagy folyékony füsttel.
A némi zsiradék meg a bő olajban sütés nem ugyanaz...és nyilván nem csak ezt eszi adott esetben,de az egyik étkezés áll zöldségből a másik étkezés meg-lehetőleg a reggeli-rozskenyér sovány sajttal...
Kell némi zsiradék a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához-egyrészt, másrészt a szénhidrát az általában vett test működéséhez (fogyókúra alatt is). Persze lehet kizárólag zöldséget enni semmi öntet nélkül, aztán idegbeteg kitöréseket produkálni a vitamin- és ásványi anyag-hiány miatt. Kinek mi a jó, én nem szólók bele.
A wok nagyon tuti ilyesmire,mi sűrűn csinálunk,szezámolajjal meg utánozhatatlan az íze is,de diéta esetén olívaolaj azt hiszem az ajánlott :) Sok sikert hozzá,én meg is éheztem,ahogy így olvastam :))
A bő olaj, és a lisztes panír egyenlőre mellőzött.
Főleg olyat szeretnék, mint amilyet a kinti grillen lehet sütni. Csak bent, a sütőben, vagy a wokban is el lehet érni ugyanazt a zöldségpirítást?
Másrészt ettől még nem lesz ropogós a zöldség,csak a bundája..
Egy jó wok (ha nincs, akor egyéb serpenyő) kell, kevés olaj, rövid sütési idő.
Hát,diéta esetén még nem hallottam hogy az olajban sült dolgok annyira kívánatosak lennének..és mindegy milyen liszt,akkor is liszt...ennyi erővel egyen egy nagy szelet kenyeret a zöldséghez :)
Hát palacsintatésztát készítesz teljes kiőrlésű liszt felhasználásával (1 tojás, liszt, víz), és pl, brokkoli, vagy most van szezonja: cukkini-, tök-, padlizsánszeleteket mártasz bele, igazán forró olajba dobod, és sütés után lecsepegteted.
mindenféle zöldségből...ropogósat viszont: répa, karalábé, fehérrépa, hagyma, stb...a krumpli nem diétás! :)
Én úgy szoktam, hogy megszórom fűszersóval a zöldséget, margarinnal v olivaolajjal kikenem a tepsit, először fóliázva sütöm, hogy puhuljon, aztán leveszem és megsütöm.
Hogy lehet finom sült zöldségeket készíteni?
Ha sütőben sütjük le kell takarni fóliával?
Miből és hogyan lehet finom, ropogós, diétás sült zöldséget készíteni?
További ajánlott fórumok: