Szocpolnál be lehet vállalni már megszületett 2 gyerek mellé harmadikat? (tudásbázis)
Na én ezt épp tudom:)
Mi tavaly építkeztünk, nekünk van 3 gyermek. 3 gyermekre kaptuk a szocpolt, és akkor még úgy gondoltuk, talán lesz 4. baba is. (ma már ez nem bizti), És mi erre rákérdeztünk. Azt mondták, hogy az építkezés közben, után született gyermekekre is jár a szocpol! De csak akkor ha hitelt is vettél fel! Mikor a gyermek megszületik (ésha akkor még lesz szocpol), akkor a szocpolt ami jár a kölcsönnek a tőkerészéből levonják.
Még kamatot is adnak.
Pl. ugye elkezded törleszteni a kölcsönt. És mondjuk 2010. szeptember 1-én születik a gyermek, akkor beküldöd a szül. anyakönyvit, meg igényled rá a szocpolt, ami születése, és igénylésed napjától lesz érvényes, viszont vagy 2 hó átfutása van. És erre az időre kapod a kamatot, meg a szocpolt és a kölcsöntőkéből levonják.
Így vagy a futamidőd rövidül, vagy a törlesztőd csökken. Ha nincs hiteled, akkor nem lehet utólag kapni a szocpolt.
hogyhogy nem igényeltétek rögtön 3ra? új lakásnál lehet. Épatkezésnél nem?
Így elsőre azt mondanám, ha most álltok neki, az sok-sok-sok szerőődés-módosítást jelentene, és sok-sok -sok költsége lenne.
a szocpolnál kifejezést hoyg érted?
már igénybe vetted, vagy most szeretnéd csak?
További ajánlott fórumok:
- 35.héten megszületett magzatnak milyenek az életesélyei?
- Hogy mondjam el a nagymamának, hogy a harmadikat várom, mikor az első kettőnek se örült? Hogy lehet úgy elmondani, hogy végre örüljön?
- Milyen érzés, amikor legelőször adják oda kisbabát miután megszületik?
- Vérzés terhesség alatt, de egészségesen megszületett! Pozitív történetek gyüjtése
- Hoxa kisbabája megszületett!
- Babát szeretnénk a párommal. Írnátok nekem, kb mi az ami feltétlenül szükséges, ha megszületik a baba?