Szilvás clafoutis recept
A Szilvás clafoutis hozzávalói:50 dkg szilva
4 tojás
5 dkg vaj
10 dkg cukor
1 cs. vaniliás cukor
8 dkg liszt
2.5 dl tej
vaj-a formához
kekszmorzsa vagy darált dió-a formához
porcukor-a szóráshoz
A Szilvás clafoutis elkészítési módja:
A szilvákat negyedeljük. A tojásfehérjéket habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a vajjal,cukorral,csipet sóval,majd hozzáadjuk a vaniliás cukrot,lisztet,tejet és símára keverjük.Végül a habot is beleforgatjuk. Egy 24 cm-es formát kivajazunk,kekszmorzsával vagy dióval megszórjuk,s beleöntjük a tésztát.Tetejére rendezzük a szilvákat. 180 fokon kb 20-25 percig sütjük,nem baj,ha kicsit lágy marad.Tetejét porcukrozzuk.
Nekem másnap ízlett igazán,mert melegen még kissé folyós az állaga-bár a páromnak meg úgy ízlett jobban.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mongi, 2007. ápr. 28. 14:05
A szilvás clafoutis elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.