Sziasztok! Mint kiderült paracetamolra, és ibuprofenre is allergiás vagyok. Milyen fájdalomcsillapítót szedhetek? (tudásbázis)
Közben eszembe jutott, hogy lehet az általam leírtakat sem szedheted, kivéve tramadol.
Ibupforen nem szteroid gyulladásgátló és ha arra allergiás vagy nem ajánlják többi ilyen gyógyszert sem. Tramadolból talán 50mg nem olyan erős.
Az algopirinre is allergiás vagy mert az nem paracetamol vagy ibuprofen? Vény nélküliek közül semmit nem szedhetsz:( Ibuprofen miatt acetilszalicilsav is kilőve.
Hatóanyagok, amit talán szedhetsz: naproxen (pl. apranax), diclofenac (flector, cataflam), nimesulid (xilox). Illetve van még a tramadol (contramal), de ez szerintem elég erős. Ezekre kérdezz rá dokinál, amúgy is vénykötelesek. Eddig mit szedtél?
Flector , Cataflam, ezek diclofenác tartalmúak.
Én csak ilyet veszek be, ha fáj vmim. De azért kérdezd meg a dokit, lehet tévedek.
Szia! Kár hogy nem olvastál vissza :) Ezt írtam:Az orvos, aki a gyógyszerészhez irányított, aki viszont visszaküldött az orvoshoz, hogy vele beszéljem meg, mert nekik erre nincs idejük
Tényleg mindenkinek köszönöm, elmegyek egy másik gyógyszertárba
Nem tudom, a Cataflamra mondtad-e h az Ibuprofenre allergiásak nem szedhetik? (nem láttam ott a válasz jelet) Mert én is azt akartam javasolni. A Kalmpyrinben, Aspirinben és Istopyrinben szalicil van, nálunk egy családtag szalicil allergiás, ő nem szedheti, viszont neki lehet az Algpyrin féléket. Ha mégis lehet a Cataflam, akkor a Cataflam V-t ajánlom, az vízben oldódó és nem irritálja a gyomrot.
Egyébként most felhívtam az egyik gyógyszertárat (teljesen ismeretlenül) nagyon készségesek voltak, azt mondták, sajnos már majdnem minden fájdalomcsllaítóban van a kettő közül vmelyik. Vagy Algopyrint ajánlott, de az receptköteles, vagy diclofenac tartalmút mint pl a Voltaren Dolo, ami rp nélkül is kapható
Nincs mit.
Itt Svédországban vény nélkül kapható,szerintem otthon csak recepttel.Furcsállom,hogy amikor kiderült a gyógyszer érzékenység nem írt a háziorvosod semmit s nem látott el tanácsokkal.
Egyébként amióta nálam ki derült azóta semmit nem vettem be!
Nem akarom a gyomromat tönkretenni.Bár amúgy sem voltam sosem nagy gyógyszerszedős.
További ajánlott fórumok:
- Hangosan szülni vagy csendben "tűrni"? Fájdalomcsillapítással vagy anélkül végigcsinálni?
- Rettentően fáj a fülem. Fülcsepp van, fájdalomcsillapítót is vettem be, meleg só is megvolt. Mit csináljak?
- Ha van lehetőség szenvedés nélkül szülni, miért utasítja el a kórház a fájdalomcsillapítást?
- Szülés fájdalomcsillapitó nélkül hagyományosan?
- S.O.S.! Mi a teendő tejláz esetén? Milyen fájdalomcsillapító szedhető szoptatás alatt ( 4 hetes baba mellett)?
- Tetoválás előtt milyen fájdalomcsillapítót érdemes bevenni?