Ha van lehetőség szenvedés nélkül szülni, miért utasítja el a kórház a fájdalomcsillapítást? (beszélgetés)
Ebben nem hiszek-hogy a legjobb a császár.
A nődokim azt mondta-nekem a babának és neki is a sima szülés a legjobb, a műtétnek veszélyei is vannak-előfordulhatnak gondok abból kifolyólag is.Ő csak nagyon indokolt esetben műt, nála császárt nem lehet kérni.
Szülés után mindig van lábadozás, regenerálódás mindegy sima vagy császáros szülés.De a császáros mamikat sajnáltam, sokkal nehezebben mozogtak mint én-a barátnőm két hónapja szült császárral(vajúdás alatt szinte rábeszélték, a következő mondatokkal-úgysem tud szülni első baba, illetve hogy nagy baba 3kg-volt valamint hogy ne akarjon vajúdni, mert az fáj-és ki szereti azt-ugye)
Neki most jött rendbe a hasa, azt mondja már nem fáj.
Pld. ami anyukámmal történt, az tényleg rémtörténet és az ember legrosszabb rémálmaiban ne jöjjön elő:(
Anyukám nekem csak a legjobbat akarta mindig is, ő azt tapasztalta, ha nem muszáj ne szenvedjek és a legjobb a császár. Ezen lehet vitatkozni.
Nekem pont az volt a bajom, hogy nem mondta anyám, hogy ez ki.... fáj. Mindenki csak hümmögött. Én meg egy komoly májműtét után azt hittem, ugyan, mi lesz az nekem...
Aztán ért a meglepetés, sokkot is kaptam.
Aztán még szültem kettőt. A harmadiknál már kicsit konszolidáltabban éltem meg a fájdalmat, de azért az utolsó húsz percben gáz volt ez is, viszont legalább nem órákon át..
Kellet idő, amíg megemésztettem ezeket a fájdalmakat, és a helyére kerültek a dolgok, de mégis nagyon örülök, és negyedszerre se csinálnám másként...
Finoman rátapintottatok arra amire célozni próbáltam:
hogy lehessen dönteni.
Ahol én szültem nem lehetett, előtte már két nappal alig aludtam.
Pedig nem olyan régen szültem, 16 hós a kicsim, a kórház pedig baba-mama barát. Elméletileg.
Amúgy bocsánat, hogy eltűntem de elkapott valami baci még tegnap este, ma már 38-39 fokos lázam van, nyelni sem tudok. Persze pont ma nincs itt doki, akkora gáz meg nincs, hogy kihívjam.
A szemöldökszedés, a gyantázás, a vérvétel is fáj.
Mégis vállalják hétről-hétre, évről évre.
3 gyereket szültem Az elsővel 12 órát, a másodikkal 20 órát vajúdtam. Fájt, de nem érdekelt. Már el is felejtettem A harmadik nagyon hamar meglett, de ő annyira fájt, hogy pár másodpercre el is ájultam. Nem emlékszem arra, hogy a bab nyaka körül volt a köldökzsinór. A párom mesélte el. Ha fájdalomcsillapítóval, vagy érzéstelenítővel szülöm, lehet nem maradt volna életben.
Soha nem gondoltam arra, hogy fájni fog....10 perccel utána már nem is emlékszem rá. Arra senki nem gondol, hogy a babának sem kellemes ez az egész....neki ki ad fájdalomcsillapítót?
Nem vagyok vaskalapos, de hacsak nem muszáj, ennyi "szenvedést" ki kell bírni a gyerekedért!
Nem szükséges gratulálni, ez egy adottság. Úgy gondolom viszont, hogy nem helyén való degradálni egy tettet csupán, azért mert nem kapcsolódik hozzá küzdelem.
Örüljünk, hogy a tudomány fejlődik és nekünk, akik ennek szükségét érezzük, már van lehetőségünk kevesebb fájdalommal szülni.
Rendben.
A lányomat én is úgy szültem, hogy nem volt mellettem senki, és az apuka csak a szülés után 5 órával tudott bejönni a kórházba. Nem ettől függ, hogy az ember képes-e elviselni a fájdalmat.
Kulömbseg ha az ember Dinitrogen - oxid gazal szul teljesen " ott van " utana total frissen mert azonal le is zuhanyozik.
En szemleyesen 6 ora utan hagytam el a korhazt többször is...
Orvos csak a nagyon szukseges alapothoz jön , tehat sima lefolyasu szulesnel nem is tatkozik vele az ember.
Ez volt mar több mind 20 eve , nem ertem ott nalatok megalt a progress .....
Igen, semmi köze nincs a témához, arról, amiről beszélünk, de nem is én mélyedtem bele ilyen szinten...
Példának hoztam fel valamit, csakúgy mint mást is, és te éppen erre nagyon ráharaptál.
Sajnálom ha így érzed.Nem forgatom ki a szavaidat, és támadni sem akarok.Csak nem értem, hogy mi köze a szülésnek, a fájdalom csillapításnak mind ahhoz amit írsz...
Az nyilvánvaló, hogy maximalista vagy minden téren, de ez nem várható el mindenkitől
A 4. diplomámat csinálom, eddig mindegyik kitűnő soha nem kellett szenvednem, éjszakákat áttanulnom, magolnom, küzdenem. Olyan az agyam, hogy ha egyszer hallok vagy látok valamit akkor rendszerezem és vissza tudom mondani akkor amikor kell. Nekem ez egy kellemes időtöltés, hobby, de ettől még úgy gondolom nem vagyok kevesebb, mint az akinek magolni és küzdeni kellet a diplomáért.
Ugyanígy, a lányomat spinális (nem tévedés, nem epidurál, hanem spinális) érzéstelenítéssel szültem, semmit nem éreztem, segíteni se tudtam neki a születésben. Nem direkt, hanem véletlenül alakult így, ettől még nem gondolom, hogy nem éltem meg/át a szülés csodáját.
Jézusom....! Te aztán nagyon kiforgatod az ember szavait... De csak mosolygok. Látom, hogy mindenképp támadni akarsz, hogy keresed a fogást a másikon, jelen esetben rajtam...
Általános iskolában meg talán még középiskolában megállja a helyét, amit írtál, mármint, hogy jók a képességei, és megmarad benne amit az órán hallott. De egy egyetem más. Ott már nem elég figyelni az órán... Főleg ha az ember, mint én is, levelezőn végzi el munka mellett...
Nem. Az hogy valaki jó anya-e vagy sem, nem a szülés módjától függ. Ilyet én sehol nem írtam. Lehet jó anya az is, aki fájdalomcsillapítással szül, és lehet rossz anya olyan, aki természetesen szül. A kettő nem függ össze, én ilyenre sehol sem céloztam, és nem kéne rosszindulatúan kiforgatni az ember szavait, meg mögé látni olyat is, ami messze van a valóságtól...
Csupán azt írtam, hogy a szülés a legtermészetesebb dolog a világon, és számomra furcsa, hogy valaki akar ugyan gyermeket, de csak úgy pottyanjon az ölébe, a fájdalmat köszöni szépen, meghagyja másnak.
A ma fiatalok többsége elvárja, hogy anyuci apuci taníttassa 30 éves koráig, aztán vegyen neki lakást meg autót... Semmiért nem hajalandók megdolgozni. Nekem is számos olyan ismerősöm van, aki kijelenti, hogy bár lenne munkája, de ő ennyiért bizony nem megy el dolgozni, marad a szülei nyakán... stb.
Én nem vagyok annak a híve, hogy a könnyebb utat válasszam. És nem mellesleg a férjem is nagyon büszke rám, amiért így tudtam szülni, hang nélkül, megőrizve az önuralmamat, és ez külön jó érzés.
Akkor számodra ez a két véglet létezik.Tanul keményen, vagy csal, les...Az hogy marha jó képességei vannak, jó az agya az kizárt...
Mind1, mert a témától már nagyon elkanyarodtunk...
További ajánlott fórumok:
- Ki a felelős az emberek szenvedéseiért, Isten, vagy sátán?
- Szállodák, panziók, egyébb szállás lehetőségek
- Internetes ismerkedési lehetőségek...?
- Egy ismerősöm furcsa módon szeretne szülővé válni, milyen lehetőségei vannak?
- Jogi útra terelem - ezt mondta... Van rá lehetősége?
- Miféle fájdalomcsillapítási lehetőségek vannak szülés alatt? Melyik mennyire hatásos?