Sziasztok! Ismer valaki albínó babaát vagy akár felnőttet? Nekem albínó babám született és minden infót szeretnék ezzel kapcsolatban +tudni (tudásbázis kérdés)
Azért érdekelne hogy hol olvastad azt a nagyfokú kedvességet.
Mert én eddig csak olyasmit hallottam, olvastam hogy a szellemi képességeket nem befolyásolja semmilyen irányba. Nem lesz okosabb sem butább mint amilyen génmutáció nélkül lenne. Csak fényre érzékenyebb és atka fertőzésre egy kicsivel fogékonyabb a bőre mint a pigmentált társainak + a látással általában kisebb vagy nagyobb mértékben gondok vannak, amúgy ettől eltekintve kb teljesen egészséges átlag ember is lehet.
Ahol olvastad ezt a kedvességet ott ír olyasmit is hogy társul hozzá olyan tünet is hogy az alaptalan pletykák az egyik fülükön be a másikon kimennek és olyasmi is hogy nem tűrik hogy mások irányítsák őket ahogy azt sem tűrik hogy védtelen hatéves halálos beteg gyerekként kezeljék őket idősebb korukban?
Abban az esetben én lehet hogy elfogadnék egy olyan férjet. ^_^ Legalábbis ismerkednék ilyen tünetcsoporttal rendelkező emberekkel.
Na, persze. :D Akkor itt miért nincs a legtöbb embernek albínó ismerőse, miért a van hogy legtöbben csak látásból ismernek olyat? Netán a nagyfokú kedvessége miatt mindenki magának akarta és emiatt már rég kihaltak, vagy pedig ez a nagyfokú kedvesség nem teljesen igaz.
Én is csak látásból ismertem két albínó lányt és igen, azért csak látásból mert az első két mondatuk után is hallható volt hogy hiányzott belőlük még a kisfokú kedvesség is. így nem kívántam velük komolyabb ismeretséget kötni.
OLYAN ALBÍNÓ FÉRFIAK JELENTKEZÉSÉT VÁRJUK, AKIK SZÍVESEN SZEREPELNÉNEK EGY AMERIKAI FILMBEN!
ÜDVÖZLETTEL,
BURAI KÁLMÁN
+36305820054
Olvastam egy cikket arról ,hogy az albinizmust okozó génhiba ,minden európai emberben jelen van csak inaktívan .
+
voltam pesten láttam a metrón egy Albinó lányt ,szerintem nagyon szép volt .
Szia!
Az mit jelent, hogy borzasztóan rossz a szemük? És mennyi idősek?
Szia!Egy barátnőmnek két ilyen kisfia van.
Csak annyi a hátulütője a dolognak,hogy borzasztóan rossz a szemük..........
Köszi, hogy szóltál!
Néztem a fókuszt, az albinizmusról semmi újat nem tudtam meg... A kislányt tavaly a magellánban is bemutatták:-) Igazából annak örülnék, ha valami gyógymódot találnának az orvosok, na az igazi újdonság lenne...
Köszi szépen! Igen a vitiligó is hasonló... Az ő bőrük (és az albínóké is) sajnos 80%-kal jobban ki van téve a bőrrák veszélyének. Az biztos, hogy sokkal jobban oda kell figyelni a megfelelő védelemre és ezt meg is teszem majd!!
Még egyszer kösz!!
Amúgy hallottam melaninpótló injekcióról, ha erről valaki tud valamit.....
Szia -Ada-,
én nem tudok nagyon albínóságban segíteni, de a barátom vitiligós, méghozzá a súlyosabb fajtából (kb 50%-ban depigmentált). Sajnos neki a festékhiány leginkább az arcán és a felsőtestén jelentkezik, dehát mindenhol elég feltűnő. Nagyon ügyelj a megfelelő fényvédő krém használatára, mert azokon a bőrfelületeken, ahol hiányzik a pigmentáció, körülbelül 5 perc alatt képes megégni a bőre, és nem szép látvány. És nem is gyógyul úgy, mint nekünk, tehát ha megpirult a nyaka hátul, mert pár percig kint volt mondjuk egy teljesen ártalmatlannak tűnő áprlisi napsütésben, utána egy hétig vörös az egész. Tudtommal az albínók a bőrráknak emiatt is jobban ki vannak téve. Szóval nem játék, hogy nincs festékanyag.
Szemészetügyben nem tudok mit mondani, mert nálunk csak foltos festékhiány van a bőrben (a szemet nem érinti), csak arra akartam felhívni a figyelmed, hogy a bőrével kapcsolatos betartanivaló szabályokat ne hanyagold el semmiképp.
Üdv
b
u.i. a megfelelő zsírosítás (bekenés, akár vazelinnal, vagy a gyógyszertárban segítenek) nagyon fontos. különösen, ha elég nagy lesz a kisgyerek ahhoz, hogy rendszeresen elhagyja a lakást, odakint jön a természetes napfény, ami nekik akkor is ártalmas, ha szűrt.
En is egyre jobban belebolondultam ebbe a temaba... :-)
Osszekerestem egy rakas allatot a neten... hat tenyleg gyonyoruek... hofeherek... vhogy ugy erzem,hogy tisztak... mindenteren... emberekrol sajnos csak keves kepet talaltam... :-(
További ajánlott fórumok:
- Hogy dolgozzam fel a kapcsolatunk mellett született gyermekét?
- Nagy súllyal született babák - tapasztalatok velük kapcsolatban
- Szerintetek hogy hozzam rendbe a kapcsolatomat a párommal abortusz után? Van köztetek olyan, akinek ugyanattól a férfitól született gyereke?
- Nevelnétek a párotok előző kapcsolatából született gyermekét?
- Akik úgy érzik tönkrement a kapcsolatuk a párjukkal/férjükkel miután megszületett a baba
- Született feleségek! Kérdés a befejező résszel kapcsolatban! Segítenétek?