Szerintetek jó választás lesz a Jázmin Amira leendő kislányomnak? (tudásbázis)
Sziasztok!
Utólag is köszönöm a véleményeket.
Végül mire a kis hercegnőnk megszületett megválozott a döntésünk a nevét illetően és Szilágyi Amira Alma lett, hogy kapjon arab és magyar nevet is. :)
Szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy hogy nevezze el a gyerekét.
Másoknak meg joguk van a véleményüket leírni:)
Nekem tetszik a Jázmin név. Így,hogy félig arab a kislány,szerintem tökéletes.
Tetszik a Kevin név is,de kizárólag külföldi gyereknek tudom elképzelni. Pedig itt is sokan adják..
A kisfiam Ferenc, a kislányunkat decemberre várjuk, Ő Zsuzsika lesz.
Hát azon, amit szerettünk volna először is, de nehéz volt így kiejteni a családnévvel együtt. Az most a második neve, de ha az elsőn szólítják, akkor sem szokott ellenkezni.
Sztem egy rossz név választással, elég jól el lehet rontani egy életet. Pl. Víz Elek
persze, megértem. Több oka lehet.
Ti melyik keresztnevén szólítjátok a gyereket?
A két keresztnév több okból is alakulhat. Nálunk például kimondhatatlan lett volna a családnév után a gyerek neve, ezért tiszteletből az apja keresztnevét kapta elsőnek. Így meglett az öröm is, meg a tetszetős név is.
Mások pedig a nagyszülők emlékére adnak második keresztnevet, amit csak okmányokon szoktak feltüntetni.
Mindkét név gyönyörű, de a két vezetéknév mellé két keresztnevet választani szerintem felesleges lenne. Így is különleges lesz a neve, elég lenne az egyik keresztnév is.
Persze ezt úgyis ti fogjátok eldönteni, mindenesetre gyönyörű neveket találtatok!
Viszont - előre hangsúlyozom ez az én véleményem - soha sem értettem, minek egy gyereknek két keresztnév. Van a közvetlen környezetünkben is kétnevű pici, de csak az egyik nevén szólítják a szülők. Tudjátok miért lett két neve? Mert az anyuka és az apuka veszekedtek és nem tudták eldönteni, mi legyen a kislány keresztneve.
Na, ennek aztán sok értelme volt...
Nekem a hagyományos magyar nevek tetszenek.
Egyébként az a véleményem, hogy a szülők többsége 10 év múlva megbánja, hogy flancos nevet választott a gyerekének.
Én mindig azt mondtam, hogyha nekem lesz egy lányom az Adrienn Scarlett lesz. Az milyen különleges...mondanom sem kell, amikor kiderült, hogy lányt várok pár hét után meggondoltam magam.
A lányom Nórika lett.
Nagyon jó név mind kettő.
Nekem a Kislányom 19 hónapos és AMIRA ZOÉ a neve. A Fiam 4 éves és ARMANDÓ László a neve.
Armandó Dylen lett volna csak a Dylen nevet nem anyakönyveték el.
Tetszenek ezek a nevek.
Ha most várnék babát akkor , ha fiam lenne: Ármin Noel lenne, ha lányom lenne: Amarilla Jázmin lenne.
Szerintem jó még mindig jobb mint amit tegnap hallottam!! Virág Virág Boglárka na???????
Az enyémnek is 2 neve lessz Réka Édua mivel szeretem a magyar neveket:-)))
Szerintem tökéletes!A lehető legjobb!
Bár én úgy ismerem ezt a nevet hogy: Amina!
A vezetéknév Szilágyi Aglaib lesz, ugyanis a párom arab, az Ő és az én vezetéknevemet is megkapja majd a kislány.
Szilágyi Aglaib Jázmin Amira, igaz, hogy hosszú, de szerintem jól hangzik így együtt..
Nagyon szép név a Jázmin Kiara is! :)
A 2. helyen nálunk az Amira mellett sokáig a Kyra vezetett..
Köszönöm! :)
A Jázmin már régóta tuti volt, a 2. helyért viszont sok név "küzdött", mire végül az Amira mellett döntöttünk a párommal.
Egyébként én fekete, göndör hajú és kék szemű kislányt szeretnék, szerencsére nagy esély van rá, hogy ilyen legyen! :))
Az én kislányom Jázmin Rebeka :-)
A te választásod is nagyon szép. Már csak az kell, hogy barna szemű, barna hajú kislánykád szülessen:-)
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Kinek adnátok a kajátokból inkább? (Csak egy választás van.) Egy csöves bácsinak vagy egy kóbor kutyának/macskának?
- Névválasztás a leendő asszonyoknak
- Milyen keresztnevet adjak a leendő kislányomnak?