Szerinted mi az élet értelme? Neked mi? (beszélgetős fórum)
Szeretem az életet, a koromat.Hálás vagyok
mindenért.
Hát ez úgy volt, hogy amikor az Úr megteremtette az embert, a majmot és a lovat, akkor mondta az embernek, hogy te húsz évig fogsz élni, soha semmit nem kell csinálnod és boldog lesz az életed. A lónak azt mondta, hogy te 60 évig fogsz élni és egész életedben dolgoznod kell. A majomnak azt mondta, hogy 40 évig fogsz élni , ronda leszel és mindenki rajtad fog röhögni.
Hát a ló kérte az Urat, hogy ő nem akar 60 évig élni, a munkából elég lenne 20 év is. Jó, mondta az Úr. A majom is kérlelte az Urat, hogy elég lenne neki 20 év, ne röhögjenek már annyi ideig rajta. Jó, mondta az Úr. Az ember is kérlelte az Urat, hogy ha már a lónak nem kell 40 év és a majomnak 20 év, akkor azokat nem kaphatná meg? De mondta az Úr. Meg is kapta. Így alakult, hogy 20 éves korunkig fürödhetünk a boldogságban, semmi munkánk nincs, 60 éves korunkig dolgozunk mint a ló, 60 felett meg rondák leszünk mint a majom.
Hogy mi az élet értelme? Neves írónkat (talán helyesen ) idézve: az élet célja a küzdés maga...
Szerintem ezt mnindenki maga érzi. Hogy ő mennyinek érzi magát? Vagy úgy egyáltalán fiatalnak érzi magát vagy idősnek? Nem kötném korhoz. Nagyanyám még 92 évesen is azt mondta hogy ő még nem akar meghalni. :S Szegény, Isten nyugosztalja, aztán csak elment még abban az évben.
Én még 40 se vagyok, de már mennék...
42
(Galaxis útikalauz stopposoknak:)
Tiednek az, hogy megnyitottad a 42. fórumot erről a buta kérdésről. Máris értelmet nyert az életed, ugye?:D
További ajánlott fórumok:
Szerinted mi az élet értelme?
Van értelme az életnek?
Mi értelme van az életnek?
Mi az élet értelme?
Mi az életetek értelme, célja?
Mi dolgunk a világon? Mi értelme van az életünknek? Miért születtünk erre a földre?
Aki legörget az oldal aljára, pontosan 6 korábbi, ebben a témában indított fórumcímet talál.
Csak végig kell olvasni őket, vannak ám benne meglepő válaszok is. :))