Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Mindenkinek más a válasza erre a kérdésre, számomra, többek között, a fejlődés és az önmegvalósítás.
"Hass, alkoss, gyarapíts..."
Vannak céljaid és elképzelésed.
Ha vannak céljaid, családod akkor van értelme.
Az értelem és a cél emberi találmány, így kevésbé kaotikus a minket körülvevő világ.
Értelme semmi, de tűzhetünk ki célokat.
Sokkal több a világ és benne mi magunk, mint amennyit tapasztalunk belőle.
Várjátok a Szilvesztert ? Mi szerencsére itthon leszünk, és vendégek sem jönnek. Általában tízkor lefekszem és átalszom az éjfélt. Ha felébredek mégis a tűzijátèkra,akkor lemegyek és koccintok a szüleimmel,majd felmegyek aludni. Eszünk jó kis szilveszteri ka
Pedig olvastam, hogy az ember a legbékésebb majom. Pl. Csimpánzokat nem lehetne buszra ültetni egymás mellé,mert kinyírnák egymást.
Én a nevetésben hiszek egyebkent. Meg a jókedvben. Meg a szeretetben. Ez a harom legfontosabb dolog az életben. A többi nem számít. :)
De sajnálom hogy így alakult az életed. Küldök egy ölelést. Elfogadod?
Én is Sátánban hiszek évek óta. Isten végig nézte, hogy kb 20 évig szenvedtem. Köszönöm, de ilyen isten szeretete nem kell. Az sem érdekel, ha emiatt a pokolba kerülök majd.
ha az embert a saját képmására teremtette,nem csoda,hogy szégyenében nem mutatkozik.addig béke itt nem lesz,míg két ember lesz a földön.
Vagy teremtette volna az összes embert egyformának, legalább.
Ha nem alkotja meg elborult elmével a Paradicsomot, benne Ádámot és Évát, Noé bárkáját is elfelejthetjük, akkor ez a hely a világ legbékésebb helye lenne.
Nyugi, én is a sátánt imádom. Már vagy 25 éve. Isten csak káoszt hozott erre a földre.
olvastad a Sikátort?abban mondja a Vince,nagy sikert aratva a régi nagyságánál.aha,akkor én hazátlan senki vagyok,ateista létemre.hinnék, az emberi tisztességben,becsületben,szolidaritásban,ha lenne.de mivel nincs a papok mézesmázosságában nemigen.szépen lefestik a mennyországot,hogy ott minden szép,és jó,érdekes,akkor miért fél mindenki odajutni.még a papok sem igyekeznek oda,talán ,mert maguk sem hiszik el.engem elégetnek,vigyen a szél,amerre akar.
A lehető legjobbat kihozni mindenből. A mának élni.
Tök jól áll neked a szemüveg, nem tudom miért írtad, hogy csúnyább lettèl. Azóta nekem is lett szemüvegem, és mindenki mondja,hogy jól áll.
Ezzel egyet is értek én is :)
Vallást írtam volna? Hitet írtam. Hinni meg bármiben lehet. Akár a magyar válogatottban is. Ahhoz nem kell vallásosnak lenni.
De vannak olyanok akik mindent elutasítanak, Istent, a családot, a változást a lehetőségeket, bármit. Csak úgy élnek bele a vakvilágba. Aztan egyszer csak úgy döntenek kilépnek egy vonat elé.
Valami kell hogy vezessen az életedben, mert ha bekötött szemmel mész, csak úgy vakon a semmibe, előbb-utóbb az árokban végzed, aztan a kutya se szed ki onnan.
Hm. Érdekes. Azok, akik nem hisznek, mármint gondolom a vallásra gondoltál, ők nem érzik magukat hazátlan senkinek. És szerintem nem is azok. De ha valaki rájön, hogy hogy működik az élet teljességében, vagy legalábbis közel kerül a megismeréséhez a teljes képnek, akkor tudja, hogy van itt egy nagyobb rendező valami felettünk.
Akkor az élet is könnyebbé és érthetőbbé válik. Szóval szerintem is kell a hit, bár ha már valamit nagyon megértünk abból, ami "felettünk" van, akkor az már inkább nem is hit, hanem meggyőződés.
Ez tény, ekkor lehet látni, hogy a fizikai dolgok mögött van valami más is. :)
Mi az élet értelme? Szerintem a d*gás. Meg az evés. Ösztönlények vagyunk. Enni meg koitálni kell. ;) Meg a vallás is. A hit. Hit nélkül csak egy hazátlan senki vagy.
Van olyan, akinek sérül az agya és attól megváltozik a személyisége, pedig a lelke ugyanaz marad.
További ajánlott fórumok: