Szeretem a diabetikus csokit, csak nem tudom, hogy mennyivel jobb mint a sima csoki.Tudja valaki? (tudásbázis kérdés)
FIGYELEM!!!!
Soha ne használjunk diabetikus készítményeket, mert azok a cukorbetegek számára ártalmas szacharózt gyümölcscukorral váltják ki.
Tehát a Fruktóz diétában TILOS ezen készítmények!
Milka Diät legolcsobb általam talált lelöhelye, : Leheltér 350,-
Zartherb(Keserűcsokoládé 50%) Diät 100g
100g termék:
530kcal
8, 9pro/fehérje
34carb. /szénhidrát
36fat/zsír
Alpenmilch (Tejcsokoládé 35%) Diät 100g
100g termék:
510kcal
6, 7pro/fehérje
43,5carb. /szénhidrát
31fat/zsír
Ezen kívül, lehet Nugátosat, és mogyorósat venni szintén a Lehel téri piacon, ugyanezen az áron.
Bár ez nem csokoládé, de édesség és diabetikus:
Habcukor az update boltban kapható, 350,-
Marshmallows (Mellow Party)Sugar Free 75g
100g termék:
200kcal
3, 9pro/fehérje
75, 4carb. /szénhidrát
0, 1fat/zsír
Ritter Spor/t Diät eddigi személyem általt talált legolcsóbb lelőhelye,: Müller 415,-
Keserűcsokoládé 50% Diät 100g
100g termék:
417kcal
7,1pro/fehérje
45,3carb./szénhidrát
30,5fat/zsír
Joghurt Diät 100g
100g termék:
490kcal
9,3pro/fehérje
41,2carb./szénhidrát
37,3fat/zsír
Tejcsokoládé 30% Diät 100g
100g termék:
445kcal
9,3pro/fehérje
45,3carb./szénhidrát
31,4fat/zsír
Nugát Diät 100g
100g termék:
464kcal
9,4pro/fehérje
42,7carb./szénhidrát
34,4fat/zsír
Ha nem vagy cukorbeteg, egyél normális csokit. Egyébként elég kevés csoki van ma már, amibe mesterséges édesítőszereket tesznek, épp a Norbikat nem ajánlanám, mert ők szeretik keverni a fruktózt az aszpartammal, meg a szaharinnal is, mindenből tesznek bele egy kicsit :)
Legtöbb csoki fruktózos, és az igaz, amit a 17. hozzászólásban olvashatunk, nagymértékű fogyasztása a zsigeri zsírok felszaporodását okozza, így ezzel is csínján kell bánni. Vagyis nem kell minden nap fruktózt enni, arról nem is beszélve, hogy sokkal nem kevesebb a kalóriája. De inkább fruktózt használok, mint a mesterséges édesítőszereket. Egy kis Steviával kiegészítve, hogy ne legyen túl sok a napi fruktóz. Steviás csokiról még nem hallottam.
Ha fogyózol, ne egyél egyáltalán csokit :)
tömény fruktózzal nem árt vigyázni. Cukorbetegeknek is! Igaz, hogy nem emeli a vércukor szintet, de csak a máj tudja "átalakítani". Ha nincs szükség glukózra, akkor mind bizony zsírrá alakul, a májad meg tönkremegy tőle mint az alkoholistáknak.
"Liver disease" fejezet.
Szóval inzulin rezisztenciát okoz, ami pedig a cukorbetegség előszobája. Ja, hogy épp ők azzal édesíenek..... hát enyhén szólva jól beszopták.
Én is szeretem a diabetikus csokoládékat. Talán mert poshnak érzem tüle magam. Véleményem szerint nem ártanak a diabetikus élelmiszerek, de nem tudom alátámasztani, csak ebbe hiszek.
Azt hiszem jelenleg a legalacsonyabb szénhidráttartalommal rendelkező diabetikus csoki amit találtam a Canderel Milk.
Canderel Milk
Negativum:
-drága kb.600,- 85g
-íze 5-ből 3
Pozitívum:
-kissebbre van felkockázva mint a többi dia csoki
-alacsony a szénhidrát tartalma
100g termék:
459kcal
7pro/fehérje
33carb./szénhidrát
35fat/zsír
Összetevők:
kakaóvaj, édesítőszerek(maltitol, aszpartam*) inulin (élelmi rost), tejpor, kakaómassza, tejzsír, emulgeálósz(szójalecitin), aroma. Kakaótartalom: minimum 32%.
Nyomokban mogyoró & glutén. Nagyobb mennyiség hashajtó.
*Fenil-alanin-forrás
És mindezeknek a cáfolata is hozzáférhető a neten...
Minden valószínűség szerint nem lehetséges annyit fogyasztani egy nap ebből az édesítőből, hogy ezeket a mellékhatásokat produkálja.
Nem vagyok édesítő párti, a lényeg, hogy mindent (különböző fajta édesítőket használni, cukrot is használni, mézet is, fruktózt is) mértékkel.
A diabetikus csokikában a cuktor olyan cukorral helyettesitik p. gyümölcscukor amit ehetnek a cukorbetegek, vagy mesterséges édesitővel érik el az édes izt,ha kivánósak lennének a betegek ne csak sóvárogjanak a csoki után.
Ch -t tartalmaz bőven.
Aspartám káros hatása kamu..nem tudsz annyit bevinni belőle.Marketing fogás műás cégek részésről.
Inkább egészséges 75-8o%-os étcsokit szerettesd meg magaddal:)
hát tudod ki ennek diabetikus csokit!
hát én nem:((
pláne ha nem vagyok cukorbeteg és nem kell fogynom.
inkább rendes csoki
persze ha cukorbeteg lennék az más. de direktbe soha
Érdekes,mert a dietetikusok szerint ez az egyetlen olyan édesítőszer,amit terhesek is használhatnak,mert nincs magzatkárosító hatása.Ha nem árt a magzatnak,a felnőttnek miért ártana?
És a káros hatásáról csak óriási mennyiségben hallottam,de annyit nem eszünk meg belőle.Ezt is dietetikus mondta.
Ha nem vagy cukor beteg,inkább kerüld el.Az édesítö szerek sokkal károsabbak az egészségre,mint a cukor!
z aszpartámot sok élelmiszerbe belekeverik anélkül, hogy deklarálnák. Egyedül Amerikában 9000 ilyen terméket ismernek.Az aszpartám tönkreteszi az agyat, a látóideget, a központi idegrendszert, és igen károsan hat minden szervre. Szívritmuszavart is okoz. Mivel sok orvos nem ismeri fel, hogy az aszpartám méreg és nem élelmiszer-kiegészítő szer, pácienseiknek olyan gyógyszereket adnak, melyek ezzel a szerrel kémiai reakcióba lépnek. Ezért léphet fel pl. halál a szív leállása miatt. Ilyen cserehatások következtében megváltozik az agy kémiája és a topamintszint, aminek idegrendszeri megbetegedések ,például Parkinson-kór-- lehetnek a következményei.
Amin azt irja,hogy "cukor nélküli",azokat a termékeket jó elkerülni.Ilyenek az üdítök,a rágógumik és a színes cukorkák is.Itt a neten is utána olvashatsz,csak beírod,hogy ASPARTAM-és mindent megtudsz róla.
Szóval azt tanácsolnám,hogy inkább a hagyományos csokit fogyaszd,ha nem vagy cukor beteg.
További ajánlott fórumok:
- Te mennyivel támogatnál egy rászorúló családot?
- Szerinted mennyivel jobb az egészségügy mióta szedik a vizitdíjat?
- Külföldön élők, nálatok mennyivel nőtt a rezsi?
- Az L carnitine-t mennyivel edzés előtt kell bevenni?
- HSG után mennyivel lehet házas életet élni?
- Szeretem az ölelést, ami megnyugtat! Szeretem a csokit,...