Szerelemre várva (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szerelemre várva
Tudod e,milyen az elnemcsókolt csókolt csókok íze?
Milyen a szerelmes ember szilánkra vágott szíve?
Tudod e milyen ,ha felszáll az álmok kékmadara?
Milyen ha szíved törik apró darabokta?
Vársz egy mindent feledtető ,tüzes szerelemre.
Már bízol egy új életben híven reménykedve.
Széttörik életed,torz tükre, sokezer szilánkra.
Fehér hólepel borul álmaimban nyílott rózsa virágára.
Az ember tàrsaslény.
A hiány is fájó lehet.
Valószínű még az élet (Univerzum)valamit meg akar tanitani neki,hogy jóember lehessen.
Semmi sincs véletlenül!
Sok szörnyűség, sok trauma, sok fájdalom. Nehéz életet teremtettél, de érett lélek vagy, ezért vállaltad mindezt, tehát megbirkózol vele.
A jövőd csak akkor lehet szép, ha elengeded a múltad és minden hibás hiedelmedet, amivel újra és újra áldozattá tetted magad.
Engedd el! Mindent! Nincs szükséged rá. Rég elmúlt. Nem létezik. Csak a fejedben él, de ha újra és újra éled, akkor újrateremted. De te nem ezt akarod.
Mondd magadnak: bár engem nem akartak és ez nekem fájt, elengedem ezt a fájdalmat és akkor is szeretem magamat. Bár nem szerettek, elengedem a fájdalmamat és én szeretem magam. Bántottak, de én akkor is szeretem magam. Ha hibáztam, akkor is szeretem magamat!
Engedj el mindent, nincs szükséged sem a múltra, sem egy másik emberre, csak a saját szíved szeretetére. Tudom ez néha nem könnyű, de csak így változtathatsz az életeden, nem akarattal, hanem szívvel. És hidd el, sikerül, ez tapasztalat. :)
Azt a k. életbe! Ezt még én se tudom überelni közelről se, de azért egy-két szívtépő mozzanat ismerős..
De, vannak jobb pasik is. Ők is hibázhatnak, ők is megcsalhatnak, erre biztosíték soha sincs, de azért még az is más, mint ami veled történt. Mert itt azért két dolog is történt (nem csak a megcsalás), amiből a második bűncselekmény.. Ez az, ami nem mindennapi..
A férjem nem egy szépség, van is idegesítő tulajdonsága, de kitartottunk egymás mellett. Nemrég tudtam meg a kisfiam állapota által, hogy valószínűleg a hibái nagy része autizmusából fakad. Azóta még könnyebb elviselnem a hibákat, hiszen jobba értem őket.
Nem mindig az a boldogság, ha gyönyörű valaki kívülről, meg mindenki makk egészséges és gazdag. (Bár erre már gondolom te is rájöttél.) Meg kell tanulni az egész pici jó dolgokat, javulást, és tényleg a belső értékeket fontosnak tartani..
Csak tudom, hogy ez a sok rossz, ami történt pont az első lépéstől veszi el a bátorságot, az erőt. Ha ezen valahogy túl lennél, onnan már menne..
Meg a halál által a "lezáratlanság" is rossz lehet..
Kérj segítséget szerintem mindenképpen, ha kell szakembertől..
Döbbenetes a történeted!
Szégyellem, de megkönnyebbültem, amikor azt olvastam: a férjed meghalt. Így hát sikerült megmenekülnöd tőle! Azt javaslom, előre nézz! A költő szavaival: "Tavalyi fészekben nincs idei fióka", vagy ha úgy jobban tetszik - lányomnak szoktam mondani, részben azért, hogy belém is épüljön -: "Aki arccal a múltba néz, s.ggel megy a jövőbe".
Minden adott ahhoz, hogy boldog légy - annak ellenére, hogy szülői segítségre nem számíthatsz. Igenis, légy boldog! :) Sok sikert!
Ajánlom Eckhardt Tolle: A most hatalma című könyvét, de letölthető hangoskönyv formájában is, Domján László tolmácsolásában.
A könyv lényege is,
de az élet lényege is, hogy ne másoktól várd, hogy boldoggá tegyenek, tedd meg ezt te magadnak, magadért.
Amíg önmagadat nem szereted, vagy nem fogadod el,
amíg nem tudod megbocsátani és elengedni a múltat, addig csak vársz, vársz, de mire?
Arra, hogy elkezdj élni?
Az élet MOST van.
Ha szerelmet, szeretet, vagy boldogságot akarsz, előbb adnod kell.
Mindenkiben él egy 3 éves gyermek, őt mikor hallgattad meg utoljára?
Mikor vettél neki csokit pl.
Lényeg a könyv, amit ajánlottam.
Szép napot, és sok sikert.
t
anulj meg kicsit magadnak élni ,egy jó időre.
Nem értem miért panaszkodsz!
Szép vagy, okos!!!!! A sors pedig melletted! Lásd, a férjed nem akart válni, hát elintézte!
Majd jön a szerelem, és a baba, csak akarni kell!!!!
Köszönöm szépen az eddigi hozzászólásokat, igen sok mindenre rávilágitottatók. Egy külső szemlélő, jobban tud tanácsokat, segitséget adni.
Mindenkinek köszönöm!!:)
Szia.
miközben olvastam a cikkedet,az jutott eszembe hogy biz vannak közös traumák,én is írtam hasonló cikket...sajnálom én is ami történt veled és csak 1 tanácsot tok adni:már ne nézz visszafelé csal előre!
tom hogy nagyon nehéz de ezen légy,ami megtörtént azon már nem tudsz változtatni,mint pl a rossz gyerekkorodon...hogy nem kellettél igazán senkinek és "ugymond"keresztülnézett rajtad mindenki otthon,szülök,testvérek stb,ez sajnos nyomot hagyott a lelkedben,és mindig ott lesz...mindig is nehezebben fogsz tudni kapcsolatokat kialakítani mint mások,mint azok az emberek akik szeretetben és egészséges környezetben nőttek fel.Az meg még rátett egy lapáttal,ami késöbb történt veled,a férjeddel....nagyon önbizalomromboló lehetett,ezt is sajnálom,de azt tatrsd mindig szem előtt hogy igenis érsz annyit mint bármelyik másik ember és attól még hogy egy ilyen tróger/bocsánat/elbánt veled,lehet még esélyed rá,hogy találj vkit aki igazán szeret és azért szeret,ami,aki TE VAGY!
SOK szerencsét hozzá és a legjobbakat kívánom!
Édes drága Csillagbogár!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen dolgok történtek veled..ott előttem írta a mizu, hogy szeresd magad és én is ezt tudom javasolni, mert magánál az embernél mást nem lehet, azaz te szeretheted legjobban önmagad.
Látod az élet bosszulja magát, akik téged bántanak mindig visszakapják.
Igen is van valahol egy olyan pasi aki téged is szeret, hidd el nekem én látatlanba állítom, hogy igen is szerethető vagy!
Bízok benne hamarosan meg is leled! Szép napot és a legjobbakat kívánom neked!
És mégvalami: ne akkor szeresd magad, ha ilyen meg olyan leszel, ha leadsz 5 kg vagy valamit megcsinálsz...
MOST szeresd magad! Ettől a perctől kezdve!!!
Ne rettegj és próbálj meg pozitívan gondolkodni!
Nem volt elég ez a sok szenvedés? Ne hajszold magad bele mégtöbb rossz dologba azzal, hogy csak a rosszra gondolsz.
Ez egy lassú folyamat mire a lelked felépíted, de ha nem is tudod 100%ig, akkor is ne bántsd magad, ne okold és jó dolgokat "ültess" el az agyadban amik kárpótolnak és nagyon boldoggá tesznek majd Téged. A gondolatnak teremtő ereje van és neked eddig csak rossz dolgokat ültettek el a fejedbe akkor legalább Te szeresd önmagad!
Ezt nézd meg és, ha egyedül érzed magad és szeretnél valakivel "beszélni" akkor írjál! Szép napot!
Nagyon különleges,fájdalamkkal teli életed van,ehhez idő kell,hogy feldolgozd,ami eddig történt veled.
A párodat nem jól választottad:azt kell nézni,hogy menyire illetek egymáshoz belsőleg,nem azt,hogy milyen a képe.
Gyereket szülni meg csak annak a férfinak szabad,aki könyörög neked,hogy legyél a gyerekei anyja,és ezt többször megteszi,teljesen hihetően-és aki alapból szereti a gyerekeket.
Kibékülés"közben" nem szabad teherbe esni!!!
Szóval neked magadnak kell jobban választani párt/férjet.A lehetőség adott,mert ez a rossz választásod nem maradt a nyakadon,kezdhetsz új életet.
A szüleiddel kapcsolatos dolgok megemésztésében pedig kineziológus,vagy családállító sokat segthet.
Ameddig a múltadban dagonyázol ,addig nem lesz benne részed.
Ne másokon segíts,ne mást akarj szeretni addig ,amíg önmagadon nem tudsz,és önmagat nem tudod.
Reményik Sándor
Kegyelem
Először sírsz.
Azután átkozódsz.
Aztán imádkozol.
Aztán megfeszíted
Körömszakadtig maradék-erőd.
Akarsz, egetostromló akarattal –
S a lehetetlenség konok falán
Zúzod véresre koponyád.
Azután elalélsz.
S ha újra eszmélsz, mindent újra kezdesz.
Utoljára is tompa kábulattal,
Szótalanul, gondolattalanul
Mondod magadnak: mindegy, mindhiába:
A bűn, a betegség, a nyomorúság,
A mindennapi szörnyű szürkeség
Tömlöcéből nincsen, nincsen menekvés!
S akkor – magától – megnyílik az ég,
Mely nem tárult ki átokra, imára,
Erő, akarat, kétségbeesés,
Bűnbánat – hasztalanul ostromolták.
Akkor megnyílik magától az ég,
S egy pici csillag sétál szembe véled,
S olyan közel jön, szépen mosolyogva,
Hogy azt hiszed: a tenyeredbe hull.
Akkor – magától – szűnik a vihar,
Akkor – magától – minden elcsitul,
Akkor – magától – éled a remény.
Álomfáidnak minden aranyágán
Csak úgy magától – friss gyümölcs terem.
Ez a magától: ez a Kegyelem.