Szenteste családosként barátokkal ünnepelni, vagy sem? (beszélgetés)
Nálunk a szenteste a szűk családé (férjem, gyerekek). Karácsony első és második napja, nagyszülők, testvérek és a legjobb barátok.
De mindenki úgy ünnepel, ahogy szeretne, ahogy akar. Erre nincs szabály.
Jaj a nickedet olvasván úgy megkívántam egy szerelmes levelet, ugye az a lekváros háromszögalakú?:)
Vehettem volna igazán, most jöttem a bevásárlásból, de akkor még eszembe sem jutott.
Nem lehet megosztani? Ebédre hozzátok, este az anyóshoz, vagy fordítva.
És ne bőgj, gondolom másnap vagy harmadnap mennek. Majd ha lesz unoka meglátod milyen csodás ünnepeitek lesznek:)
Amikor csak tehetem a családdal természetesen.😊sajnos mióta külföldön élek nem mindig jön így össze hogy együtt karácsonyozik a család.
De Nekem persze ez a legjobb😊
Szerintem más az esküvő és megint más a szenteste. Szentestén mindenki legyen a családjával.
Ha teszem azt 70 fős volt az esküvő, akkor szentestén is?
Igen, az esküvőnk is szűk családi körben volt.
A vacsora is otthon, nem étteremben. Semmi lagzi...
Gyerekkoromban sem jelentett semmit a szenteste azon kívül, hogy akkor még a mamához se mentünk, akit pedig imádtam, mert szenteste az zártkörű idegbaj volt.
Most anyós lesz itt, meg persze anyukám is, de ha jövőre máshogyan alakul, az is rendben van.
Egyre kevésbé érdekel, mi illik és mi a hagyomány.
Én nem igen követem az előírásokat.
Mindig máshogy van.
Volt, hogy anyósomékkal és olyan barátokkal voltunk, akik egyedül töltötték volna a szentestét, volt, hogy nagy-nagy családi esemény volt.
Amíg a nagymamám élt, addig mindig nála volt az összes gyereke és unokája ezekben a napokban. Ezeket szerettem legjobban. Olyan volt, mint amit az amerikai filmekben látunk, pl. aludj csak én álmodok;)
Most x éve mi vagyunk hárman és a barátnőm a fiával, illetve akinek van kedve (családból vagy barátok, vagy egyszerre)az is jöhet.:D
Ha nem kellene dolgoznom, csak a család.
Barátokkal össze lehet jönni a következő 2 napon is, de a Szenteste nem véletlenül szent.
Család!
Család. El nem tudom képzelni másképp. Tőlem idegen, hogy nem osztozunk a szeretteinkkel a számunkra fontos események élményében.
Azon gondolkozom, hogy akik a karácsony a szűk családban töltik, az esküvőjüket is így ünnepelték?
Ki,ki ahogy akarja:))
Nálunk a szenteste mindíg csak magunk,,a családból sem jöttek ,mentünk sehová.
További ajánlott fórumok:
- Rajtam kívül van olyan aki még nem volt nyaralni soha barátokkal, szerelmekkel?
- Miért kell akkor is anyák napját ünnepelni, ha nem szeretem anyukámat? Ha nem érdemli meg!
- Együtt élünk, de a szüleivel tölti a Szentestét:(
- Hogy töltsem a szentestét egyedül?
- Szerintetek normális dolog dec. 24-én anyósnál ünnepelni?
- Milyen anya nélkül anyáknapját ünnepelni?/Már nincs velünk/