Szerintetek normális dolog dec. 24-én anyósnál ünnepelni? (tudásbázis)
Nálam a gyerekek természetesnek veszik, hogy dec.24-én nálunk vannak minden évben.
Máskép el sem tudnák képzelni a karácsonyt.
Emellett ugyanúgy sütnek-főznek mellette.
az a normális ahogyan kialakítja a család.
én nem szeretném 24-ét az anyósomknál, vagy a szüleimnél tölteni.
amikor anyósom meghívott szentestére -megtiszteltetésnek vettem !
ezzel azt jelezte, hogy a CSALÁDHOZ TARTOZOM !!!
és én megtiszteltem azzal, hogy elfogadtam a meghívást!
ugyanis a nevében is benne van, hogy : családi ünnep.
nagy sértés nem elfogadni!
Az én családom úgy csinálja, hogy 24-én otthon vagyunk, fadíszítés, ajándékozás, majd másnap egyik nagyi, utána másik nagyi.
Külön élünk a párommal más országban, de karácsonyra hazamegyünk, mivel még nincs babánk, így ki-ki a saját szüleivel és nagyszüleivel lesz és persze egymást is meglátogatjuk.
Szóval én még most is megyek a nagyijaimhoz karácsony másod és harmad napján, elő nap pedig a szüleimmel és a testvéremmel leszek. Azt még nem tudom, hogy a párommal mikor találkozom, melyik nap. De valószínűleg a nagyik egy napra lesznek "besúvasztva" és a következő nap vagy az én családom megy a páromékhoz vagy fordítva.
Egyébként a mi szüleink nagyon jól kijönnek egymással. Hiába mi külföldön élünk, ők tartják a kapcsolatot, egész gyakran összejönnek. Vah, hogy havonta, van hogy még gyakrabban. Főleg nyáron vannak sokat együtt.
Szerintem errQl szól-IGAZÁN :)Ahogy TE írod
Nálunk sem az ajándék a lényeg sQt volt olyan sajnos, hogy nem igazán tudtunk ajándékokat venni Senkinek :(
Szia Panka!
...hát, nincs egyszerű dolgod!
Az én anyósom is maga volt a "tökély", amíg össze nem házasodtunk a fiával. Azután jött a fekete leves. Volt pár ordítozásunk az évek során. Szintúgy nagyon nehezen tudta megemészteni, hogy elraboltam tőle a fiacskáját, hiába mondtam neki, hogy fogja fel úgy, hogy lett egy lánya is. Most stagnál a kapcsolatunk, és a férjemre való tekintettel megpróbálok vele kijönni.
Amíg nincs babánk, mi úgy beszéltük meg, hogy egyik évben anyóséknál vagyunk szentestén, a másik évben pedig anyuméknál. Ha lesz baba, akkor pedig ők fognak jönni.
A férjeddel pedig próbálj meg beszélgetni az érzéseidről! Később talán jöhet az anyós is...
Nem vagy megalkuvóbb, csak talán nem köv. el annyi gonoszságot az anyósod ellened mint ellenem.
(nem tudja megemészteni, hogy elvettem Tőle a fiát, pedig nem vettem el, csak megnősült)-házasságig imádott, most meg fúr egyfolytában és ott rúg belém ahol tud. - minek vigyorogjak egy este miatt, mikor tudom, hogy dec. 28-án ott folytatná ahol befejezte:)
Férj: megsértődött!
További ajánlott fórumok:
- Ébredés után mi volt az első dolog amit csináltál?
- Miért kell akkor is anyák napját ünnepelni, ha nem szeretem anyukámat? Ha nem érdemli meg!
- Milyen anya nélkül anyáknapját ünnepelni?/Már nincs velünk/
- Szenteste családosként barátokkal ünnepelni, vagy sem?
- Laknék anyósnál, s leányánál!😁
- Milyen verssel búcsúzzon a menyasszony, ha az anyósnál lakik és tőle szeretne a nagy napon elbúcsúzni?