Mondjuk én azt sem nagyon értem, hogy mire fel keresgélnek személyesen valakit, ha nyűge van a tel. társaságnak tértivevényes levél..de azt hogy valaki dörömböli a bejárati ajtót--és még mellé a mienket is-- azért több, mint felháborító.
Nem vagyok rossz indulatú, de sajnálom ilyenkor, hogy a kutyánk kenelbe van tartva...
Ez undorító nyomásgyakorlás, pszichés terror. Uzsorakölcsönre szakosodott cégek szokták alkalmazni.
Szólni fogsz neki, ő elszégyelli magát és fizet.
Ha a végrehajtó hivatalos minőségében van ott, akkor megkérdezheti a szomszédtól, hogy a köteles életvitelszerűen ott lakik-e. De ennél többet szerintem nem tehet.
A szomszédom állítólag tartozik az egyik telefontársaságnak 40.000 ft-tal. A minap a cég behajtója-legalábbis annak mondta magát-hozzánk csöngetett be, hogy adjak át nekik üzenetet, mert nem éri őket utol, és peresíteni fogják az ügyet. és érzletesen elmagyarázta miről van szó. Én mondtam a figurának, hogy semmi közöm hozzá oldják meg, nem akarok belefolyni. Szerintetek ezzel nem sértették meg a személyiségi jogait? Miért kell nekem kiteregetni mások ügyeit legyen az bármi is!