Székely csalamádé recept
60 perc
A Székely csalamádé hozzávalói:
50 dkg savanyú káposzta
10 dkg tisztított sárgarépa
15 dkg csemege uborka
10 dkg marinált paprika
3 szem cseresznyepaprika
15 dkg tisztított vöröshagyma
1 csokor kapor
1 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál ételecet
só.
A Székely csalamádé elkészítési módja:
Készítésekor a káposztát hideg vízzel leöblítjük, kicsavarjuk. A tisztított sárgarépát s csemegeuborkát vékony karikákra szeleteljük vagy gyaluljuk. Hasonlóképpen járunk el a tisztított, hosszában kettévágott vöröshagymával is Ez utóbbit megsózzuk,és 10-15 percig állni hagyjuk. A marinált paprikából hosszúkás szeletkéket vágunk, a friss zöld kaprot finomra aprítjuk, míg a cseresznyepaprikákat egészben hagyjuk. Fél liter hideg vízben feloldunk egy kevés cukrot, majd ízesítjük ecettel,és vegyítjük olajjal, vágott kaporral Megfelelő nagyságú tálba rakva összekeverjük az előkészített hozzávalókat és ráöntjük a salátaöntetet.
Hűtőben hosszú ideig tárolható, de télire is eltehető. Ropogós, finom és húsos ételhez kitűnő !
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. szept. 8. 07:30
A székely csalamádé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.