Szegény leves recept


5 dkg szalonna
Kiskanál pirospaprika
1 ek liszt
5 dkg rizs, vagy árpa
1 dl tejföl
Kis kanál ecet, babérlevél
Só
A Szegény leves elkészítési módja:
A szalonnát kockára vágom és megpirítom. Kiveszem a zsírból. A visszamaradt zsiradékon megpirítom a megmosott rizst, utána rászórom a lisztet. Azzal is pirítom egy kicsit. Megszórom paprikával és felengedem vízzel. Sóval, borssal, babérlevéllel ízesítem. Ha megfőtt tejföllel összekeverem és kicsi ecettel vagy citromlével, savanyítom. Betétnek a szalonnát is rászórhatom.
Ha ki hűlt a tetejéről a zsírt le lehet szedni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 5e76004fb5, 2009. máj. 5. 14:35
A szegény leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.